Centar za planiranje i razvoj karijera

 

 

Dobro došli na stranice Centra za planiranje i razvoj karijera

 

Adresa
Poljička cesta 35, Split

Voditeljica
doc. dr. sc. Anita Mandarić Vukušić

Kontakt
amandari@ffst.hr

karijere.filozofski@gmail.com

 

 

O Centru za planiranje i razvoj karijera 

Temeljni ciljevi rada Centra za planiranje i razvoj karijera su poticati razvoj ljudskih potencijala s naglaskom na vještine planiranja i upravljanja karijerom, povezati studente s potencijalnim poslodavcima te ustrojiti jedinstvenu bazu podataka koja će služiti za praćenje podataka o završetku studija, dolaska do staža i zaposlenju studenata.

 

AKTIVNOSTI CENTRA

Centar organizira i provodi aktivnosti za poticanje razvoja vještina izrade osobnog plana profesionalnog razvoja, aktivno traženje posla, pisanje životopisa, pripremanje za intervju za zapošljavanje, osnaživanje za uspješno nošenje sa zahtjevima radne uloge te poticanje studenata na preuzimanje inicijative u traženju posla ili stvaranju novih poslova primjerenih trenutnim potrebama na tržištu rada. Pored toga, Centar organizira razne događaje i provodi istraživačku djelatnost.


Dokumenti
Obavijesti
Poštovani, Centar za planiranje i razvoj karijera Filozofskog fakulteta u suradnji s CISOK-om organizira online radionicu na temu „Sve tajne dobre pripreme za razgovor za posao“. Radionicu će održati mr. sc. Maja Frapporti-Roglić, profesorica psihologije i viša savjetnica u Centru za informiranje i savjetovanje o karijeri, u četvrtak, 15. travnja 2021. u 13 sati putem poveznice za Google Meet : https://meet.google.com/etx-vdxr-sjc . Prijave za radionicu traju do utorka, 13. travnja u 12 sati na: https://forms.gle/w7zZnCgRcRfbjLPcA .
Studentski digitalni HUB - radionice...
Poduzetnički centar Split zajedno sa Studentskim poduzetničkim inkubatorom Ekonomskog fakulteta u Splitu, u sklopu projekta “Studentski digitalni HUB”, pripremili su novi set radionica i edukacija za studente i mlade. Travanj nam donosi novu temu mjeseca - “Uvod u programiranje i programske jezike”. Detalje o radionicama i prijavi možete pronaći na sljedećoj poveznici:  /_news/40007/Studentski digitalni HUB_najava aktivnosti u travnju.pdf
U ime  Inicijative mladih za ljudska prava , pozivamo vas na online konferenciju  Solidarno za mlade: Zapošljavanje i razvoj zajednice.  Konferencija se održava 30.ožujka s početkom u 9:30 i traje do 15 h. Sastoji se od  tri  panela:  Budućnost Banije: Zašto ostati? Radimo za zajednicu: Primjeri dobre prakse Problemi i prilike u zapošljavanju mladih: Važnost suradnje Glavni cilj konferencije je potaknuti raspravu i pokrenuti dijalog o bitnim temama za naše društvo, potaknuti naše donositelje odluka na djelovanje i pomoći mladim ljudima pri stjecanju svog prvog radnog iskustva, ali i stjecanju znanja i vještina.
Na Filozofskom fakultetu u Splitu, u četvrtak 18. ožujka 2021. održano je predstavljanje Centra za planiranje i razvoj karijera. Više informacija nalazi se na poveznici: https://www.ffst.unist.hr/predstavljanje-centra-za-planiranje-i-razvoj-karijera-ffst/.
Održavanje radionica - Studentski...
Poduzetnički centar Split zajedno sa Studentskim poduzetničkim inkubatorom Ekonomskog fakulteta u Splitu, u sklopu projekta “Studentski digitalni HUB” , pripremili su novi set radionica i edukacija za studente i mlade. Ožujak nam donosi novu temu mjeseca - “Digitalni alati u učenju i virtualnoj suradnji” . S obzirom da se još nalazimo u vremenu kada se većina aktivnosti održava online i u virtualnom okruženju, održati će se sljedeće edukacije: 10.3. u 17 h, “Virtualna suradnja i komunikacija Office 365, 1. dio” u kojoj će Gabrijela Vratarić, voditeljica prodaje u tvrtki CITUS d.o.o. dati pregled dostupnih aplikacija u paketu “Office 365”, prava korištenja za studente, aplikaciju OneDrive kao platformu za dijeljenje i pohranu podataka, MS Teams te ostale programe iz paketa. 12.3. u 18:00 h, “Virtualna suradnja i komunikacija Office 365, 2. dio” u kojoj će studenti iz Studentskog poduzetničkog inkubatora održati praktičan pregled i korištenje MS Teams platforme 16.3. u 17:00 h, “Rad na daljinu i digitalni alati, 1. dio” u kojem će Tamara Ilić iz coworkinga The Works dati pregled popularnih alata za suradnju i rad na daljinu. 18.3. u 17:00 h, “Rad na daljinu i digitalni alati, 2. dio” u kojoj će polaznici kroz rad u grupama okušati se na praktičnim zadacima i radu u alatim potrebnim za rad i suradnju na daljinu. Svi polaznici koji prođu edukacije iz određenog područja dobit će potvrdu za sudjelovanje u vidu digitalno potpisane vjerodajnice sukladno EU Akcijskom planu za digitalno obrazovanje (2021.-2027.). Projekt “Studentski digitalni HUB” je sufinanciran sredstvima Europskih snaga solidarnosti Europske unije , a provodi se kroz cijelu 2021.godinu.
Dragi studenti, Ured za upravljanje karijerama Sveučilišta u Splitu organizira online radionicu na temu  ''Asertivnost: ključ uspješne komunikacije'' . Asertivnost nam pomaže da zadržimo i učvrstimo naše samopoštovanje te u mnogim situacijama dobijemo ono što želimo. Isto tako, omogućava nam izgradnju zdravih odnosa s drugim ljudima, povećava sposobnost suočavanja sa sukobima i kritikom, razvija toleranciju i omogućava da konstruktivno reagiramo na tuđu ljutnju. Kroz teorijski i praktični dio radionice studenti će imati priliku osvijestiti svoj stil komunikacije te uvježbati pojedine tehnike asertivne komunikacije. Radionica će se održati u petak,  19.02.2021. u 13-14 h  u putem platforme  MS Teams . Broj sudionika je ograničen te je obavezna prijava preko mail adrese  savjetovanje@unist.hr . Linkovi: https://www.facebook.com/events/182180199914114 https://www.instagram.com/p/CLMXz2vHmHs/   Ako vas zanima, pogledajte i ostala zanimljiva događanja u programu Tjedna psihologija na linku: https://dp-split.hr/tjedan-psihologije-2021-program/
Održavanje radionica - Studentski...
Poduzetnički centar Split u suradnji sa Studentskim poduzetničkim inkubatorom Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Splitu provodi projekt “Studentski digitalni HUB” s ciljem jačanja osobnog i profesionalnog razvoja te kompetitivnosti mladih na tržištu kroz razvoj digitalnog programa neformalnog učenja. U oviru projekta provodit će se niz aktivnosti, a njihov opis i informacije o uključivanju nalaze se u prilogu. 
Najava provedbe radionica pod nazivom...
Dragi studenti! Poduzetnički centar Split i Studentski poduzetnički inkubator Ekonomskog fakulteta u Splitu organiziraju ciklus radionica pod nazivom “Grow Your Skills”. Projekt je sufinanciran od strane Grada Splita. Ciklus je usmjeren studentima Sveučilišta u Splitu, neovisno o njihovom obrazovanju, a tematski obuhvaća područja poduzetništva i tehnologije. U prilogu se nalazipoziv i poveznica za prijavu na radionice. 
Pozivaju se studenti na sudjelovanje u webinaru iz ciklusa Talk&Grow  koji organizira Ured za upravljanje karijerama pod nazivom  ''Upravljanje vremenom''. Webinar će se održati u četvrtak 10.12.2020. od 11-12:30 sati . Broj sudionika je ograničen te je obavezna prijava preko adrese e-pošte: savjetovanje@unist.hr .