MENU
021 32 92 84

Poljička cesta 35, Split

MENU

 

Integracija u Europski prostor visokog obrazovanja, internacionalizacija studijskih programa, te povećanje dolazne i odlazne međunarodne mobilnosti studenata i nastavnika zazuzimaju važno mjesto među strateškim ciljevima Sveučilišta u Splitu.

Međunarodna mobilnost studenata i osoblja Filozofskog fakulteta odvija se najvećim dijelom u sklopu programa kao što su: Erasmus+ CEEPUS, Bilateralni programiMSCA i drugi.

 Interaktivna karta ugovora za mobilnost studenata i osoblja u sklopu programa   Erasmus+

Mobilnost studenata i osoblja u okviru programa Erasmus+ odvija se temeljem natječaja koje raspisuje Sveučilište u Splitu, a koje možete pronaći na sljedećim poveznicama:

Mobilnost u svrhu studija ili u svrhu odžavanja nastave (profesori) moguća je prema bilo kojem od partnerskih sveučilišta unutar godišnjih kvota i područja razmjene kako su definirani ugovorima Sveučilišta u Splitu. Ažurirana lista ugovora objavljuje se u sklopu svakog natječaja, a pregled važećih ugovora, prema područjima razmjene i s podacima o ugovorenim godišnjim kvotama za mobilnost  možete pronaći na sljedećim poveznicama:

 Popis ugovora za mobilnost studenata 

 Ponude stručne prakse za studente

 Popis ustanova koje su primile naše studente na Erasmus+ stručnu praksu (2015-20)

 Popis ugovora za mobilnost osobljaodržavanje nastave 

 Popis ugovora za mobilnost osoblja: stručno usavršavanje

N.B. Za mobilnost osoblja u svrhu stručnog usavršavanja nije nužno postojanje bilateralnog ugovora, ali ustanova primateljica mora biti nositeljica Erasmus povelje. 

 Ponude stručnog usavršavanja osoblja

 Fakultetska Erasmus koordinatorica :

 Tamara Ljubičić, voditeljica Odjeljka za međunarodnu suradnju i odnose s javnošću

PON-PET 08:30 - 11:00  12:30-15:30 

 e-mail: ljubicic@ffst.hr TEL 021 329 290

 

Srednjoeuropski program razmjene za sveučilišne studije (CEEPUS) regionalni je program akademske mobilnosti u kojem sudjeluju:  Albanija, Austrija, Bugarska, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Češka, Mađarska, Makedonija, Poljska, Rumunjska, Slovačka, Slovenija i Srbija. U CEEPUS-u se omogućuju tri osnovne vrste mobilnosti. To su:

Nacionalni ured za CEEPUS: Agencija za mobilnost i programe Europske unije; e-mail: ceepus@mobilnost.hr

T: +385 (0)1 500 5635, F: +385 (0) 1 5005 699

 

MEĐUNARODNI PROJEKTI

Suradnja na međunarodnim projektima od iznimne je važnosti za razvoj znanstvene izvrsnosti i uključenje u Europski istraživački prostor (European Research Area - ERA).

Popis i kratkih opis navažnijih međunarodnih projekata ukojima su sudjelovali naši znanstvenici pogledajte ovdje

Međunarodna mobilnost znanstvenika financira se između ostalog i kroz program Marie Skłodowska-Curie

 i to:

Popis otvorenih MSC natječaja pogledajte ovdje.

Za sve dodatne informacije možete se obratiti voditeljici Odjeljka za međunarodnu suradnju i odnose s javnošću: 

Tamara Ljubičić, mr. Europskih studija

ljubicic@ffst.hr

 

 


Obavijesti

23.09.2022
S velikim zadovoljstvom obavješatavamo sve zainteresirane da će se završna konferencija projekta SHOUT održati 7. listopada 2022. u Vilnijusu i online. Konferencija je posvećena problemima održivog razvoja s aspekta društvenih i humanističkih znanosti: koja je uloga društvenih i humanističkih znanosti u suočavanju s globalnim problemima? Svi zainteresirani (gospodarski sektor, udruge, javna tijela, akademska zajednica, studenti) mogu se prijaviti do 2. listopada 2022. putem poveznice   https://bit.ly/SHOUTconference   i konferenciju pratiti uživo u Vilnijusu ili online.  Program konferencije SUSTAINING SUSTAINABILITY pogledajte ovdje FB stranica konferencije SHOUT projekt  sufinanciran je iz programa Erasmus+ Europske unije (No 612364-EPP-1-2019-1-LT-EPPKA2-KA).    
22.07.2022
U nastavnoj bazi Filozofskog fakulteta u Splitu Centar za kulturu i cjeloživotno obrazovanje Zlatna vrata, svečanom je dodjelom uvjerenja uspješno zaključen dvomjesečni program Hrvatski jezik za Ukrajince. Učenje hrvatskoga jezika i kulture za ukrajinske građane organizirali su Filozofski fakultet i nastavna baza Centar za kulturu i cjeloživotno obrazovanje Zlatna vrata, a studentice splitskoga Filozofskoga fakulteta Lucija Bradarić i Katarina Matić kroz nastavnu su praksu imale priliku steći svoja prva iskustva u poučavanju, metodama rada i izvođenju nastave iz područja hrvatskoga kao stranoga jezika. Program Hrvatski jezik za Ukrajince ispunio je svoj cilj jer su polaznici imali priliku učiti i usvajati znanja o hrvatskome jeziku, a Filozofski fakultet i nastavna baza Centar za kulturu i cjeloživotno obrazovanje Zlatna vrata ovim su zajedinčkim projektom dali veliki stručni i humani doprinos što boljoj integraciji ukrajinskih doseljenika. Osmijeh na licu završenih polaznika najveća je potvrda uspješnosti izvedenoga programa.
30.06.2022
Paola Miletić prva je studentica koja je  bila na stručnoj praksi u međunarodnoj nastavnoj bazi Filozofskog fakulteta Istituto San Leone Magno (Cambridge Institute u Rimu) gdje je boravila tri mjeseca. Prema riječima same studentice iskustva su iznimno pozitivna:  "Stručna praksa pokazala se kao iznimno korisno i dragocjeno iskustvo koje mi je pružilo izravan uvid u poučavanje engleskog jezika. U samo tri mjeseca imala sam priliku mnogo toga naučiti, usavršiti svoje vještine te steći samopouzdanje koje je neophodno za kvalitetno vođenje nastave. Ovom prilikom zahvalila bih Filozofskom fakultetu, posebno upravi koja je kroz potpisivanje sporazuma omogućila moje stručno usavršavanje te mentoricama koje su mi pružile ne samo pomoć, već i podršku na svakom koraku. Smatram da je suradnja s institutom San Leone Magno stavka koja naš Fakultet ističe od ostalih. Ovu praksu preporučila bih svakom studentu koji želi steći nova znanja i vještine te ulagati u svoju profesionalnu budućnost." Fotoalbum
17.06.2022
Program Hubert Curien "Cogito"  je hrvatsko-francuski program u području znanosti i tehnologije kojeg od 2002. zajednički provode  Ministarstvo znanosti i obrazovanja RH  i  Francusko veleposlanstvo u Hrvatskoj . Cilj ovoga programa je olakšati i razviti visokokvalitetnu znanstvenu i tehnološku suradnju hrvatskih i francuskih znanstvenika na zajedničkim znanstvenoistraživačkim projektima. Natječaj je otvoren svim visokim učilištima i znanstvenoistraživačkim ustanovama Republike Hrvatske i Francuske Republike. Program obuhvaća sva znanstvena područja, a posebna pozornost posvetit će se projektima tematski vezanima uz projekte okvirnoga programa za istraživanje i inovacije Obzor Europa. Rok za prijave : 30. lipnja 2022. godine Tekst natječaja dostupan je putem sljedećih poveznica :    Za hrvatske znanstvenike : https://mzo.gov.hr/istaknute-teme/natjecaji-196/natjecaj-za-sufinanciranje-hrvatsko-francuskih-znanstvenoistrazivackih-projekata-u-sklopu-programa-cogito-partnerstvo-hubert-curien-za-razdoblje-2023-2024/4859    Za francuske znanstvenike : https://www.campusfrance.org/fr/cogito  
31.05.2022
Gostujuća profesorica dr. sc.  Monika Kopytowska   (Sveučilište u Lodzu) održat će predavanja 2. lipnja 2022. u sklopu programa Erasmus+ KA1:   Religion, language, and society interface from the perspective of MPA  (8.00, P7) Populism, social media   and (mediated) social reality    (9.00, P7)   Gostujuća predavanja u sklopu su redovne nastave izv. prof. dr. sc. Jagode Granić iz kolegija  Sociolingvistika  na Odsjeku za hrvatski jezik i književnost.
24.05.2022
Ukoliko želite poboljšati svoje jezične vještine dok u isto vrijeme upoznajete nove ljude i kulture, priključite se  SEA-EU Virtual Tandem  programu jezične razmjene. Program je besplatan za sve studente i osoblje Sveučilišta u Splitu; sve što Vam treba je e-mail adresa AAI@EduHr sustava i dobar stupanj poznavanja jezika koji želite usavršiti (minimalna razina je B1). Za prijavu posjetite jezični portal Sveučilišta u Kielu:  https://sprachenportal.zfs.uni-kiel.de Više informacija . 
16.05.2022
U okviru projekta Erasmus+KA107, 16. svibnja Filozofski fakultet posjetili su kolege sa Sapir Academic College iz Izraela:  dr. Ruth Eitan, dr. Ori Lev, dr. Merav Moshe Grodofsky i dr. Erez Tzfadia.  Održan je radni sastanak s nastavnicima Filozofskog fakulteta u svrhu finaliziranja aktivnosti vezanih uz izradu elaborata novog interdsiciplinarnog diplomskog studija na engleskom jeziku   "Democracy and Resilience in Modern Society".  U okviru ove suradnje, 17. svibnja u suterenu Fakulteta održat će se i projekcija  dokumentarnog filma  The Ancestral Sin  (Israel, 2017., 109 min) s početkom u 17:30 sati.  Fotogalerija
11.05.2022
Dekanica Filozofskog fakulteta izv. prof. dr.sc. Gloria Vickov, primila je dana 06.05. 2022. u radni posjet profesora Jung Ho Kima s INSA Sveučilišta, Republika Koreja . Posjet je organiziran u suradnji s Centrom za komparativne i korejske studije, u sklopu evropske turneje profesora Kima.  Razgovaralo se o internacionalizaciji programa te konkretizaciji buduće suradnje u sklopu studijskih programa koje nudi Filozofski fakultet, a najavljeno je i potpisivanje sporazuma o suradnji.  Fotoalbum .
09.05.2022
U  petak, 6. svibnja, studenati psihologije - članovi udruge Association of Psychology Students (VSPA, Vereniging van Studenten in de Psychologie), Sveučilišta u of Amsterdamu, posjetili su naš Odsjek za psihologiju. Tom prigodom za naše goste organizirana su  dva predavanja na engleskom jeziku:  prof.dr.sc. Aleksandar Jakir s Odsjeka za povijest, održao je predavanje pod nazivom  What happened here : Genesis of conflicts in ex-Yugoslavia and Serbian aggression on Croatian territory“ , a izv. prof. dr. sc. Vesna Antičević s Odjela za zdravstvene studije Sveučilišta u Splitu održala je predavanje „ War related trauma and PTSD: A psychologist's first hand experience“ Fotografije s predavanja pogledajte ovdje What happened her e W ar related trauma .
03.05.2022
Otvoren je natječaj za CEEPUS Freemover stipendije namijenjene ukrajinskim studentima i nastavnom osoblju koji žele doći na hrvatska sveučilišta. Stipednije se mogu iskoristiti do kraja akademske godine 2021/22, uz mogućnost produljenja na zimski semestar 2022/23.  
14.04.2022
Sveučilište u Splitu u suradnji sa sastavnicama i u 2022. godini organizira programe Međunarodne ljetne škole – Split Summer School. Međunarodna ljetna škola Sveučilišta u Splitu – Split Summer School osmišljena je kao skup zasebnih, zanimljivih i atraktivnih predmeta. Predmeti obrađuju suvremene teme iz različitih područja znanosti i umjetnosti. Ljetna škola provodit će se u ljetnom periodu, a za svaki program definirani su datumi održavanja, kao i cijena. Detaljne podatke o organizaciji i prijavi na programe Međunarodne ljetne škole te popis svih ponuđenih programa prema znanstvenim područjima i sastavnicama Sveučilišta nalaze se na sljedećoj poveznici:  https://www.unist.hr/en/education/split-summer-school/about-split-summer-school . Pozivamo sve zainteresirane polaznike da se prijave na neki od ponuđenih programa.
21.03.2022
Od 14.-18. ožujka 2022. god. Odsjek za njemački jezik i književnost Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Splitu posjetila je delegacija Sveučilišta u Gdańsku (Poljska). U utorak, 15. ožujka 2022. god. je prof. dr. Miłosława Borzyszkowska-Szewczyk održala predavanje Literarische Sinnbildungen und Dialoge: Das Bild von Danzig/Gdańsk im Lebenswerk von Günter Grass, a dr. Marta Turska je predavanje Sprachliche Kulinaristik održala 18. ožujka 2022. god. Sveučilište u Gdańsku i Sveučilište u Splitu  povezana su  projektom Europskog sveučilišta mora (SEA-EU).  Razmjena će uskoro biti nastavljena posjetom delegacije Odsjeka za njemački jezik i književnost Sveučilištu u Gdańsku.
18.03.2022
Vlada Republike Francuske raspisala je natječaj za sljedeće kategorije stipendija (sva znanstvena područja): a)  Stipendije u trajanju od devet (9) mjeseci za jednogodišnji diplomski ili poslijediplomski studij svih znanstvenih područja b)  Stipendije za diplomsko ili poslijediplomsko stručno usavršavanje u trajanju od jednog (1) mjeseca. Rok za podnošenje prijave je  15. travnja 2022. godine. Sve o uvjetima i načinu prijave na poveznici .
15.03.2022
Otvoreni su natječaji Veleposlanstva SAD-a za  Fulbright Foreign Student  i  Visiting Scholar programe  za akademsku godinu 2023./24. Sve informacije i obrasce za prijavu mogu se pronaći na web stranicama  https://hr.usembassy.gov/  ili na sljedećim linkovima: Prijave za Fulbright Foreign Student Program (Pre-Doctoral) - rok za prijave do  30. svibnja 2022. :  https://hr.usembassy.gov/apply-now-2023-2024-fulbright-foreign-student-program-pre-doctoral/ Prijave za Fulbright Visiting Scholar Program (Post-Doctoral) - rok za prijave do  1. rujna 2022. :  https://hr.usembassy.gov/apply-now-2023-2024-fulbright-visiting-scholar-program-post-doctoral/ Za sva dodatna pitanja o programu zainteresirani studenti i profesori mogu se obratititi na:  fulbrightcroatia@state.gov .  
10.03.2022
Centre international de formation européenne (CIFE) iz Nice, Francuska,  poziva sve zainteresirane studente da se prijave za ljetne škole koje će se ove godine održati u Ohridu, Tbilisiju, Bukureštu i Pragu:  Balkans Summer University   Location : Ohrid (North Macedonia) Topic :    Environmental Protection: Practical or Virtual answers Date : 4 to 10 July 2022 Working language : English ECTS credits: 4.5 Black Sea University Location : Tbilisi (Georgia) Topic :  Democracy and Black Sea Region Date : 14 to 20 July 2022 Working language : English ECTS credits: 4.5 Summer University in Romania Location : Bucharest (Romania) Topic :  L'Europe en tant que communauté de droit  Date : 25 to 31 July 2022 Working language : French ECTS credits: 4.5   Summer School in Prague Location : Prague (Czech Republic) Topic :  The Role of Small States in the EU Date : 18 to 23 September 2022  Working language : English ECTS credits: 4.5 Više informacija na službenoj stranici CIFE : https://www.cife.eu/en/4/description_292-1    
22.02.2022
Povodom francuskog predsjedanja Europskom unijom (1. siječnja – 30. lipnja 2022.), Ministarstvo Europe i vanjskih poslova objavljuje natječaj za stipendije  « France Excellence Europa »  koji omogućuje studentima iz 26 zemalja Europske unije dobivanje stipendije za diplomske (Master) programe u nekoj od francuskih institucija visokog obrazovanja. Stipendije,  u trajanju od 12 mjeseci za upis na program M2 ili 24 mjeseca za upis na program M1,  dodijeljuju se za slijedeca područja sudija  : kultura i baština, obrazovanje, pedagogija, visoko obrazovanje, francuski jezik i civilizacija, strani jezici i civilizacije i europski studiji, zdravstvo, okoliš, digitalni mediji. Prijave su moguce i za programme na engleskom jeziku. Rok za slanje prijava je 15. ožujka 2022. Vi š e informacija na :  https://www.croatie.campusfrance.org/hr/natjecaj-za-stipendiju-france-excellence-europa
17.02.2022
Povodom objavljenog Natječaja za mobilnost studenata u svrhu studija,   Erasmus+ info dan održat će se  ponedjeljak, 21.2.2022. u 11 h.   putem Zoom aplikacije  https://www.unist.hr/novosti/me%C4%91unarodna-suradnja/erasmus-info-dan-putem-zoom-aplikacije-21-2-2022  .
17.02.2022
Sveučilište je objavilo poziv za iskaz interesa za s udjelovanje studenata završnih godina studija u jednogodišnjem plaćenom programu osposobljavanja  za radna mjesta u  Europskom patentnom uredu  (European patent Office - EPO) i  Uredu za intelektualno vlasništvo Europske unije  (European Union Intellectual Property Office - EUIPO). Program nudi mladim ljudima, različitih struka, koji su netom završili studije mogućnost stjecanja vrijednog profesionalnog radnog iskustva u multikulturalnom okruženju u gradovima EU u kojim djeluju EPO (Munchen, Njemačka) i EUIPO (Alicante, Španjolska). Iskazi interesa za sudjelovanje u programu se zaprimaju do 25. veljače 2022. , a više detalja o uvjetima natječaja možete pronaći u pozivu koji je objavljen na web stranici Sveučilišta:  https://www.unist.hr/novosti/znanost-i-tehnologija/prijavite-se-na-placenu-jednogodisnju-strucnu-praksu-u-europskom-patentnom-uredu-i-uredu-za-intelektualno-vlasnistvo-europske-unije   /_news/39291/PES Edition 2022-2023 - EUIPO-EPO FAQs for Universities and Candidates (1).pdf /_news/39291/EUIPO PES Programe - Informative Brochure (1).pdf /_news/39291/epo_slide_deck_2021_2022_edition (1).pdf
15.02.2022
Iako su službeno natječaji za podnošenje prijava za mobilnost u CEEPUS-u završili,  Mađarska, Poljska, Češka i Slovenija i dalje odobravaju dolazne prijave! U navedenim državama moguće je ostvariti mobilnost unutar i izvan CEEPUS mreža (tzv. "freemover" mobilnost) studenata i nastavnog osoblja, s iznimkom Slovenije, koja ne prima „freemover“ nastavno osoblje te prima po jednu dolaznu prijavu nastavnika po mreži. Svi odlazni CEEPUS stipendisti imaju pravo na povrat putnih troškova te pravo povrata troška PCR testa, ako je isti nužno potreban za ostvarivanje odlazne mobilnosti. Neke od navedenih država omogućavaju da se mobilnost održi online te i za tu vrstu mobilnosti isplaćuju stipendije koje su umanjene u odnosu na uobičajene stipendije za fizičku mobilnost. Više na poveznici.
15.02.2022
Sveučilište u Splitu objavilo je Natječaj za mobilnost studenata u svrhu studija u okviru programa Erasmus+ u akademskoj godini 2022./2023.  Tekst Natječaja Upute za studente Rok za prijavu: 15. ožujka 2022. više
01.02.2022
Pozivamo sve studente zainteresirane za održivi razvoj, stručnu praksu u nastavnim bazama Fakulteta i/ili stručnu praksu u inozemstvu (uz stipendiju) da se uključe na INFO DAN ZA STUDENTE koji će se održati 02.02.2022. u 10:00 sati preko Google Meeta (kod: bcurko)
28.01.2022
Sveučilište u Braganci (Portugal) objavilo je svoju ponudu BIP programa za ljetni semestar 2021/22: Accessible Audiovisual Translation (5 ECTS credits)  Challenge Based Innovation (6 ECTS credits)  Circular Bioeconomy (6 ECTS credits)  Cybersecurity (6 ECTS credits)  Emotional Education (6 ECTS credits)  Integrated Multimedia Project (5 ECTS credits)  Nature Conservation and Artificial Intelligence (6 ECTS credits) Prijave do 15.02.2022. Važno:  Za pokrivanje putnih i životnih troškova za vrijeme mobilnosti, studenti mogu dobiti stipendiju Erasmus+ za kratkoročne mobilnosti  temeljem stalno otvorenog Natječaja Sveučilišta u Splitu.     
24.01.2022
Jeste li spremni za suočavanje s izazovima tržišta rada XXI stoljeća?  Kako poslodavcima dokazati da su kompetencije iz područja društvenih i humanističkih znanosti, poput  sposobnosti analitičkog i kritičkog mišljenja, pregovaranja, koordiniranja i upravljanja ljudima , zapravo ključne za uspješno rješavanje globalnih problema i postizanje  ciljeva održivog razvoja ? U sklopu projekta  SHOUT , Sveučilište u Splitu poziva sve zainteresirane studente društvenih i humanističkih znanosti na besplatnu 4-dnevnu edukaciju iz područja: Aktivnog sudjelovanja u kreiranju javnih politika Timskog rada i upravljanja konfliktnim situacijama Projektnog planiranja i managementa   Komunikacijskih i prezentacijskih vještina     Predavanja će se održati na Sveučilištu u Splitu Iili on-line, ovisno o epidemiološkoj situaciji, tijekom 4 dana u veljači 2022. Nakon uspješno odrađenog teoretskog dijela, studenti će imati priliku svoja znanja i vještine primijeniti u praksi, na konkretnim radnim zadacima, u konkretnim radnim organizacijama ( nastavnim bazama UNIST ) u Hrvatskoj ili - uz stipendiju koja pokriva putne i životne troškove- kod inozemnih  projektnih partnera , a pod mentorstvom svojih nastavnika, i na taj način steći dragocjeno radno iskustvo, preporuke poslodavaca, ali i 5 ECTS bodova. Više o projektu i prijave na  poveznici . i na  INFO DANU  koji će se održati u srijedu 02.02.2022. u 10:00 sati (Google Meet: bcurko) Prijave se primaju do:  04.02.2022.  
14.12.2021
Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske i Agencija za mobilnost i programe Europske unije, u suradnji sa zakladom „British Scholarship Trust“, pozivaju na podnošenje prijave za stipendiju za znanstveno istraživanje na britanskim sveučilištima u trajanju od jednog (1) do tri (3) mjeseca tijekom akademske godine 2022./2023. Stipendije su namijenjene kandidatima upisanima na diplomske i poslijediplomske studije, koji do 1. listopada 2021. godine neće navršiti 30 godina. više o natječaju na poveznici: https://ampeu.hr/natjecaji/stipendije-zaklade-british-scholarship-trust-za-znanstveno-istra%C5%BEivanje-na-britanskim-sveucili%C5%A1tima-u-akademskoj-godini-2022-2023
14.12.2021
Veleposlanstvo Sjedinjenih Američkih Država u Republici Hrvatskoj, u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske i Agencijom za mobilnost i programe Europske unije, objavilo je natječaj u sklopu programa „ Fulbright Specialist “ koji hrvatskim akademskim i znanstvenim ustanovama nudi mogućnost ugošćivanja američkih predavača i znanstvenika na razdoblje od 2 do 6 tjedana. Boravak spomenutih američkih predavača i znanstvenika mora biti realiziran u akademskoj godini 2022./2023., odnosno u razdoblju između 1. srpnja 2022. i 30. rujna 2023. godine. Sva visoka učilišta i znanstvene ustanove koje žele sudjelovati u programu podnose prijavu Veleposlanstvu SAD-a preko elektroničkog sustava za prijavu  najkasnije do 30. travnja 2022. godine . Više informacija o programu „ Fulbright Specialist “, natječaju i načinu prijave dostupne su na  mrežnim stranicama Veleposlanstva SAD-a .
08.12.2021
Veleposlanstvo Države Izrael objavilo je natječaj za stipendije za akademsku godinu 2022/23 namijenjene stranim studentima koji žele studirati u Izraelu ma razini diplomskih i poslijediplomskih studija. Prijave se mogu poslati najkasnije do 30.12.2021 na adresu veleposlanstva. Upute o natječaju nalaze se ovdje:  https://embassies.gov.il/zagreb/NewsAndEvents/Documents/Scholarships%20-%20final.pdf Više informacija na:  https://mfa.gov.il/MFA/MFA-Archive/2003/Pages/Scholarships%20offered%20by%20the%20Israeli%20government%20to.aspx    
24.11.2021
Sve što ste oduvijek željeli znati o radu hrvatskih (i drugih)  prevoditelja u Bruxellesu, o mogućnostima zapošljavanja ili pak stručne prakse u Glavnoj upravi za pismeno prevođenje, saznajte u direktnom razgovoru s prevoditeljima putem video-konferencije koju organizira Glavna uprava za pismeno prevođenje pri Europskoj komisiji, a prema  programu na poveznici. Prijaviti se mogu svi zainteresirani studenti i profesori sa sveučilišta  navedenih u programu. a prema uputama u nastavku obavijesti. Za dodatne upute i informacije, zainteresirani se mogu obratiti i voditeljici Odjeljka za međunarodnu suradnju i odnose s javnošću Filozofskog fakulteta u Splitu (ljubicic@ffst.hr).   
19.11.2021
U sklopu projekta SHOUT   (Social Sciences and Humanities in intersectoral Outreach for better education and sustainable innovation /Društvene i humanističke znanosti u intersektorskom iskoraku za bolje obrazovanje i održive inovacije), koji ima za cilj  ukazati na važnost društvenih i humanističkih znanosti za postizanje ciljeva održivog razvoja i istaknuti relevantnost kompetencija iz područja društvenih i humanističkih znanosti za tržište rada te na taj način ojačati inovacijski kapacitet i transformacijsku ulogu sveučilišta, o d 22.do 25. studenoga  2021. (od 9:30 do 13:00) održat će se online  webinar pod nazivom   SHOUT -Train the trainers .  Webinar je namijenjen sveučilišnim nastavnicima.  Prijave se primaju do  21.11.2021 na e-mail: bcurko@ffst.hr    Program webinara SHOUT -Train the trainers
09.11.2021
05. studenog 2021. Filozofski fakultet je posjetila delegacija s Cambridge Instututa “San Leone Magno” u Rimu s kojim fakultet ima potpisan sporazum o  suradnji. Delegaciju u sastavu: direktor Instituta, Fr. Roberto Moraglia, voditeljica kurikula i programa učenja stranih jezika prof. Alessandra Spagna i dr. Anu Plavša, pozdravile su dekanica Fakulteta, izv. prof.  dr.sc . Gloria Vickov i izv. prof. dr. sc. Antonela Marić, prodekanica za znanost i međunarodnu suradnju.  Delegacija se susrela i s drugim predstavnicima i nastavnicima na Fakultetu. Na susretu s predstavnicima studenata koji je upriličen s ciljem da se razmijene iskustva te stekne bolji uvid u mogućnost stažiranja  u međunarodnoj nastavnoj bazi ,  je posebno naglašena mogućnost duljeg i kraćeg stažiranja te upoznavanja europske dimenzije učenja i poučavanja. Studenti će imati mogućnost dobivanja  stipendije Erasmus+ u svrhu stručne prakse  u trajanju od 6 do 12 mjeseci odnosno  World of Work Experience  Erasmus + stipendije za stručnu praksu  u međunarodnoj nastavnoj bazi u trajanju do 2 mjeseca.  
27.10.2021
Dr. ROBERT KLINKE,  izvanredni i opunomoćeni veleposlanik Savezne Republike Njemačke u Republici Hrvatskoj i glasnogovornik za tisak i politiku Veleposlanstva Republike Njemačke u Zagrebu, Dr. Boris Stamenić posjetili su 27. listopada Filozofski fakultet. 
22.10.2021
Info dani o DAAD stipendijama održati će se  25.10.21 7 p.m. - all programs:  https://forms.gle/BsnkXwUUyAizWp1o7 03.11.21 3 p.m. - all programs:  https://forms.gle/SNJqcAeUWhzxsb6S9 11.11.21 6:30 p.m. - university summer courses:  https://forms.gle/ucu66XFtmRiVNT5eA Dodatne konzultacije biti će dostupne svaki petak u 14:00. Prijava na poveznici:  https://forms.gle/k7LfozXy1qTUG5Ld9   Više informacija o natječajama na poveznici:  https://zagreb.diplo.de/hr-de/themen/kultur/daad/2100844 .    
14.10.2021
Zanima te odlazak na Erasmus+, a ne znaš dovoljno? Želiš vidjeti koje se sve prilike nude te poslušati iskustva svojih kolega koji su se već odvažili na ovu avanturu? Možda te je strah i potreban ti je samo mali poticaj i ohrabrenje? ESN Split u povodu Erasmus dana koji se održavaju u periodu od 14. do 16. listopada daje odgovore na sva tvoja pitanja. Volonteri te čekaju na info štandu sa promotivnim materijalima i svojim iskustvima: 14.10. Sveučilišna knjižnica 11-14h 15.10. Sveučilišna knjižnica 11-15h 16.10. Dioklecijanova palača 11-14h Saznaj sve što te zanima da bi se odvažio/la na ovaj veliki korak koji ti može promijeniti život! Kontakt:  Facebook  i  Instagram  ESN-a Split Ana Batinić -  culture@esnsplit.com Ana Batinić Culture and Mobility Officer culture@esnsplit.com  +385 98 131 1468
08.10.2021
Počasni konzul Republike Koreje izv. prof. dr.sc. Damir Primorac bio je dana 08. listopada 2021. u radnom posjetu Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Splitu. Tom prigodom su počasnom konzulu dekanica izv. prof. dr.sc. Gloria Vickov i prodekanica izv. prof. dr. sc. Antonela Marić predstavile dosadašnje rezultate rada  Centra za komparativne i korejske studije   http://crosscultural-korean.ffst.hr/  kao i brojne aktivnosti Centra.  Počasni konzul se uvjerio u ugodno radno ozračje te izrazio zadovoljstvo činjenicom što Filozofski fakultet prepoznaje važnost i podupire rad Centra. Osim vrijednog časopisa za kroskulturalne studije, poseban zamašnjak radu Centra predstavlja i tečaj korejskog jezika i kulture. Ohrabruje sve veći broj polaznika tečaja korejskog jezika i kulture koji Filozofski fakultet organizira u sklopu rada Centra   https://www.ffst.unist.hr/za_studente?@=22rku#news_76833  , a koji ove godine započinje 25. listopada 2021. Dogovorena je daljnja suradnja i buduće zajedničko djelovanje, posebno na promicanju korejske kulture i filma te moguća suradnja u izradi novog studijskog programa.  
06.10.2021
Gostujući profesor dr. sc.  Jiří  Hrabal  (Sveučilište u Olomoucu) održat će predavanja u sklopu mobilnosti Erasmus+ 7. listopada 2021.:   Što (sve) znaju pripovjedači?  (8.15, P7) Češki putopisi iz Kraljevine Dalmacije  (9.45, P7)   Gostujuća predavanja u sklopu su redovne nastave izv. prof. dr. sc. Jagode Granić na Odsjeku za hrvatski jezik i književnost, a u okviru programa Erasmus+ KA103.
30.09.2021
Njegova ekselencija Ilan Mor, veleposlanik države Izrael u Hrvatskoj, posjetio je dana 30. rujna 2021. Filozofski fakultet u Splitu. U ime Filozofskog fakulteta, veleposlanika Mora je pozdravila dekanica izv. prof.dr.sc.  Gloria Vickov, u nazočnosti prodekanice izv. prof. dr. sc.  Antonele Marić.    
28.09.2021
Otvoren je CEEPUS natječaj za odlazne i dolazne mobilnosti u ljetnom semestru akademske godine 2021./2022.! Natječaj za mrežne mobilnosti u ljetnom semestru: prijave je potrebno podnijeti do 31. listopada. Što su mrežne mobilnosti i tko se može prijaviti pročitajte  ovdje .  Natječaj za "freemover" (izvanmrežne) mobilnosti u ljetnom semestru: otvoren tijekom studenoga (do 30. studenog).  Na "freemover" mobilnost mogu se također prijaviti svi oni čija visoka učilišta jesu dio mreže no ustanova za koju se žele prijaviti nije u istoj mreži. Natječaj za  odlazne  mobilnosti u zimskom semestru (unutar i izvan CEEPUS mreža)  službeno je završen tijekom lipnja i srpnja. Budući da neke države odobravaju i naknade prijave, zainteresirane kandidate upućujemo da se izravno obrate nacionalom uredu u zemlji u kojoj žele ostvariti mobilnost. Kontakti nacionalnih ureda, kao i osnovne informacije o visini stipendija dostupni su  ovdje. Pojedine države koje sudjeluju u CEEPUS-u omogućile su sudjelovanje u virtualnim i kombiniranim mobilnostima dolaznim stipendistima svih kategorija (studentima i nastavnom osoblju). Riječ je o sljedećim državama: 1. Češka -  omogućeno je sudjelovanje u virtualnim i kombiniranim mobilnostima tijekom cijele akademske godine.  2. Poljska - omogućeno je sudjelovanje u virtualnim i kombiniranim mobilnostima tijekom cijele akademske godine. 3. Mađarska - omogućeno je sudjelovanje u virtualnim i kombiniranim mobilnostima do kraja zimskog semestra. 4. Srbija - omogućeno je sudjelovanje u kombiniranim mobilnostima (kombinaciji fizičkih i virtualnih mobilnosti) tijekom cijele akademske godine Više informacija na https://www.mobilnost.hr/hr/sadrzaj/programi/ceepus/kako-sudjelovati-u-ceepus-u/
01.09.2021
  U sklopu programa Erasmus+, kolegica Maja Ljubičić-Kukavica , tajnica i Erasmus koordinatorica na doktorskom studiju filozofije na Sveučilištu Goethe u Frankfurtu, došla je u radni posjet Filozofskom fakultetu radi pripreme ugovora o zajedničkom bi-nacionalnom doktoratu iz područja filozofije. Tijekom boravka na našem fakultetu, kolegica se upoznala sa strukturom i procedurama doktorskog studija na Filozofskom fakultetu u Splitu te je ujedno predstavila organizaciju i procedure doktorskog studija na Goetheovom sveučilištu u Frankfurtu. Na sastanku s prodekanicom za znanost i međunarodnu suradnju, izv. prof. dr.sc. Antonelom Marić te voditeljicom  (dr.sc. Marina Marasović-Alujević), i profesorima  doktorskog studija (prof.dr.sc. Hrvoje Relja i izv. prof.dr.sc. Marita Brčić-Kuljiš) dogovorena je priprema ugovora o bi-nacionalnom doktoratu (co-tutelle) iz područja filozofije.       
17.08.2021
Konfucijev institut Sveučilišta u Zagrebu upisuje nove polaznike na besplatan online tečaj kineskog jezika za početnike. Za upis je potrebno pristupiti motivacijskom ispitu koji će se održati u ponedjeljak 6. rujna 2021. u 18 sati. Prijave za motivacijski ispit počinju u petak 23. srpnja 2021. u 10 sati i završavaju 22. kolovoza 2021. u 22 sata. Prijaviti se možete isključivo putem online obrasca . Profesori Konfucijeva instituta Sveučilišta u Zagrebu su izvorni kineski govornici, a nastava se provodi na engleskom jeziku. Upisujemo punoljetne osobe s osnovnim znanjem engleskog jezika. Tečaj počinje 13. rujna 2021. i završava 28. siječnja 2022. Po završetku tečaja, Institut će polaznicima izdati potvrdu o uspješno završenom početnom stupnju kineskog jezika. Klikni za više informacija o prijavama i upisima.     *** Već posjedujete određeno znanje kineskog jezika i ne smatrate se početnikom? Pošaljite nam e-poruku naziva „Nisam početnik“ sa svojim kontakt podacima (ime i prezime, datum i godina rođenja, broj mobitela) na upisi@unizg.hr .  Krajem kolovoza 2021. kontaktirat će vas djelatnici Instituta s kojima ćete dogovoriti termin provjere vašeg znanja kineskog jezika.    Kontakt osoba: Jelena Vrhovski, Odnosi s javnošću Telefon: +385 1 4843 601 / Mobitel: +385 99 4922 785 / E-adresa: jvrhovski@unizg.hr  
28.06.2021
Natječaj za mobilnost osoblja u okviru Erasmus+ programa (sredstva iz natječajne godine 2020.) ostaje otvoren do isteka sredstava ili do 31.03.2022.  Mobilnosti se mogu iskoristiti do 31.5.2022. Lista odabranih kandidata objavljuje se jednom mjesečno, u pravilu najkasnije do 20. u mjesecu, a temeljem prijava predanih u prethodnom mjesecu. Nastavno i nenastavno osoblje u istoj natječajnoj godini (2020.) može iskoristiti najviše tri mobilnosti u okviru Erasmus+ programa (dvije mobilnosti u okviru Suradnje među programskim državama (KA103) te jednu u okviru Suradnje između programskih i partnerskih država (KA107)). Od ovog pravila isključuju se članovi uprava te Erasmus koordinatori i ECTS povjerenici Sveučilišta i njegovih sastavnica. Tekst Natječaja i natječajna dokumentacija .
28.06.2021
Sveučilište u Vilniusu organizira  Staff Training   u prosincu 2021. na temu kreativnosti, horizontalnog mišljenja, paralelnog mišljenja,  3D didaktike … Više informacija možete pročitati  ovdje . Zainteresirani zaposlenici trebaju se prijaviti organizatoru do 30.09. , a potom za stipendiju Erasmus+ na  stalno otvoreni natječaj  Sveučilišta u Splitu (do iscrpljenja sredstava)
28.06.2021
Sveučilište u Splitu objavilo je  Natječaj za mobilnost studenata u svrhu studija u okviru programa Erasmus+ u akademskoj godini 2021./2022.  (ljetni semestar) – Natječajna godina 2021. Rok za prijavu:  20. rujna 2021. Natječajna dokuemntacija nalazi se na niže navedenoj poveznici: https://bit.ly/3gy5XCN