MENU
021 32 92 84

Poljička cesta 35, Split

MENU

 

Integracija u Europski prostor visokog obrazovanja, internacionalizacija studijskih programa, te povećanje dolazne i odlazne međunarodne mobilnosti studenata i nastavnika zazuzimaju važno mjesto među strateškim ciljevima Sveučilišta u Splitu.

Međunarodna mobilnost studenata i osoblja Filozofskog fakulteta odvija se najvećim dijelom u sklopu programa kao što su: Erasmus+ CEEPUS, Bilateralni programiMSCA i drugi.

 Interaktivna karta ugovora za mobilnost studenata i osoblja u sklopu programa   Erasmus+

Mobilnost studenata i osoblja u okviru programa Erasmus+ odvija se temeljem natječaja koje raspisuje Sveučilište u Splitu, a koje možete pronaći na sljedećim poveznicama:

Mobilnost u svrhu studija ili u svrhu odžavanja nastave (profesori) moguća je prema bilo kojem od partnerskih sveučilišta unutar godišnjih kvota i područja razmjene kako su definirani ugovorima Sveučilišta u Splitu. Ažurirana lista ugovora objavljuje se u sklopu svakog natječaja, a pregled važećih ugovora, prema područjima razmjene i s podacima o ugovorenim godišnjim kvotama za mobilnost  možete pronaći na sljedećim poveznicama:

 Popis ugovora za mobilnost studenata 

 Ponude stručne prakse za studente

 Popis ustanova koje su primile naše studente na Erasmus+ stručnu praksu (2015-20)

 Popis ugovora za mobilnost osobljaodržavanje nastave 

 Popis ugovora za mobilnost osoblja: stručno usavršavanje

N.B. Za mobilnost osoblja u svrhu stručnog usavršavanja nije nužno postojanje bilateralnog ugovora, ali ustanova primateljica mora biti nositeljica Erasmus povelje. 

 Ponude stručnog usavršavanja osoblja

 Fakultetska Erasmus koordinatorica :

 Tamara Ljubičić, voditeljica Odjeljka za međunarodnu suradnju i odnose s javnošću

PON-PET 08:30 - 11:00  12:30-15:30 

 e-mail: ljubicic@ffst.hr TEL 021 329 290

 

Srednjoeuropski program razmjene za sveučilišne studije (CEEPUS) regionalni je program akademske mobilnosti u kojem sudjeluju:  Albanija, Austrija, Bugarska, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Češka, Mađarska, Makedonija, Poljska, Rumunjska, Slovačka, Slovenija i Srbija. U CEEPUS-u se omogućuju tri osnovne vrste mobilnosti. To su:

Nacionalni ured za CEEPUS: Agencija za mobilnost i programe Europske unije; e-mail: ceepus@mobilnost.hr

T: +385 (0)1 500 5635, F: +385 (0) 1 5005 699

 

MEĐUNARODNI PROJEKTI

Suradnja na međunarodnim projektima od iznimne je važnosti za razvoj znanstvene izvrsnosti i uključenje u Europski istraživački prostor (European Research Area - ERA).

 

 

Popis i kratkih opis navažnijih međunarodnih projekata ukojima su sudjelovali naši znanstvenici pogledajte ovdje

Međunarodna mobilnost znanstvenika financira se između ostalog i kroz program Marie Skłodowska-Curie

 i to:

Popis otvorenih MSC natječaja pogledajte ovdje.

Za sve dodatne informacije možete se obratiti voditeljici Odjeljka za međunarodnu suradnju i odnose s javnošću: 

Tamara Ljubičić, mr. Europskih studija

ljubicic@ffst.hr

 

 


Obavijesti

14.12.2021
Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske i Agencija za mobilnost i programe Europske unije, u suradnji sa zakladom „British Scholarship Trust“, pozivaju na podnošenje prijave za stipendiju za znanstveno istraživanje na britanskim sveučilištima u trajanju od jednog (1) do tri (3) mjeseca tijekom akademske godine 2022./2023. Stipendije su namijenjene kandidatima upisanima na diplomske i poslijediplomske studije, koji do 1. listopada 2021. godine neće navršiti 30 godina. više o natječaju na poveznici: https://ampeu.hr/natjecaji/stipendije-zaklade-british-scholarship-trust-za-znanstveno-istra%C5%BEivanje-na-britanskim-sveucili%C5%A1tima-u-akademskoj-godini-2022-2023
14.12.2021
Veleposlanstvo Sjedinjenih Američkih Država u Republici Hrvatskoj, u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske i Agencijom za mobilnost i programe Europske unije, objavilo je natječaj u sklopu programa „ Fulbright Specialist “ koji hrvatskim akademskim i znanstvenim ustanovama nudi mogućnost ugošćivanja američkih predavača i znanstvenika na razdoblje od 2 do 6 tjedana. Boravak spomenutih američkih predavača i znanstvenika mora biti realiziran u akademskoj godini 2022./2023., odnosno u razdoblju između 1. srpnja 2022. i 30. rujna 2023. godine. Sva visoka učilišta i znanstvene ustanove koje žele sudjelovati u programu podnose prijavu Veleposlanstvu SAD-a preko elektroničkog sustava za prijavu  najkasnije do 30. travnja 2022. godine . Više informacija o programu „ Fulbright Specialist “, natječaju i načinu prijave dostupne su na  mrežnim stranicama Veleposlanstva SAD-a .
08.12.2021
Veleposlanstvo Države Izrael objavilo je natječaj za stipendije za akademsku godinu 2022/23 namijenjene stranim studentima koji žele studirati u Izraelu ma razini diplomskih i poslijediplomskih studija. Prijave se mogu poslati najkasnije do 30.12.2021 na adresu veleposlanstva. Upute o natječaju nalaze se ovdje:  https://embassies.gov.il/zagreb/NewsAndEvents/Documents/Scholarships%20-%20final.pdf Više informacija na:  https://mfa.gov.il/MFA/MFA-Archive/2003/Pages/Scholarships%20offered%20by%20the%20Israeli%20government%20to.aspx    
24.11.2021
Sve što ste oduvijek željeli znati o radu hrvatskih (i drugih)  prevoditelja u Bruxellesu, o mogućnostima zapošljavanja ili pak stručne prakse u Glavnoj upravi za pismeno prevođenje, saznajte u direktnom razgovoru s prevoditeljima putem video-konferencije koju organizira Glavna uprava za pismeno prevođenje pri Europskoj komisiji, a prema  programu na poveznici. Prijaviti se mogu svi zainteresirani studenti i profesori sa sveučilišta  navedenih u programu. a prema uputama u nastavku obavijesti. Za dodatne upute i informacije, zainteresirani se mogu obratiti i voditeljici Odjeljka za međunarodnu suradnju i odnose s javnošću Filozofskog fakulteta u Splitu (ljubicic@ffst.hr).   
19.11.2021
U sklopu projekta SHOUT   (Social Sciences and Humanities in intersectoral Outreach for better education and sustainable innovation /Društvene i humanističke znanosti u intersektorskom iskoraku za bolje obrazovanje i održive inovacije), koji ima za cilj  ukazati na važnost društvenih i humanističkih znanosti za postizanje ciljeva održivog razvoja i istaknuti relevantnost kompetencija iz područja društvenih i humanističkih znanosti za tržište rada te na taj način ojačati inovacijski kapacitet i transformacijsku ulogu sveučilišta, o d 22.do 25. studenoga  2021. (od 9:30 do 13:00) održat će se online  webinar pod nazivom   SHOUT -Train the trainers .  Webinar je namijenjen sveučilišnim nastavnicima.  Prijave se primaju do  21.11.2021 na e-mail: bcurko@ffst.hr    Program webinara SHOUT -Train the trainers
09.11.2021
05. studenog 2021. Filozofski fakultet je posjetila delegacija s Cambridge Instututa “San Leone Magno” u Rimu s kojim fakultet ima potpisan sporazum o  suradnji. Delegaciju u sastavu: direktor Instituta, Fr. Roberto Moraglia, voditeljica kurikula i programa učenja stranih jezika prof. Alessandra Spagna i dr. Anu Plavša, pozdravile su dekanica Fakulteta, izv. prof.  dr.sc . Gloria Vickov i izv. prof. dr. sc. Antonela Marić, prodekanica za znanost i međunarodnu suradnju.  Delegacija se susrela i s drugim predstavnicima i nastavnicima na Fakultetu. Na susretu s predstavnicima studenata koji je upriličen s ciljem da se razmijene iskustva te stekne bolji uvid u mogućnost stažiranja  u međunarodnoj nastavnoj bazi ,  je posebno naglašena mogućnost duljeg i kraćeg stažiranja te upoznavanja europske dimenzije učenja i poučavanja. Studenti će imati mogućnost dobivanja  stipendije Erasmus+ u svrhu stručne prakse  u trajanju od 6 do 12 mjeseci odnosno  World of Work Experience  Erasmus + stipendije za stručnu praksu  u međunarodnoj nastavnoj bazi u trajanju do 2 mjeseca.  
27.10.2021
Dr. ROBERT KLINKE,  izvanredni i opunomoćeni veleposlanik Savezne Republike Njemačke u Republici Hrvatskoj i glasnogovornik za tisak i politiku Veleposlanstva Republike Njemačke u Zagrebu, Dr. Boris Stamenić posjetili su 27. listopada Filozofski fakultet. 
22.10.2021
Info dani o DAAD stipendijama održati će se  25.10.21 7 p.m. - all programs:  https://forms.gle/BsnkXwUUyAizWp1o7 03.11.21 3 p.m. - all programs:  https://forms.gle/SNJqcAeUWhzxsb6S9 11.11.21 6:30 p.m. - university summer courses:  https://forms.gle/ucu66XFtmRiVNT5eA Dodatne konzultacije biti će dostupne svaki petak u 14:00. Prijava na poveznici:  https://forms.gle/k7LfozXy1qTUG5Ld9   Više informacija o natječajama na poveznici:  https://zagreb.diplo.de/hr-de/themen/kultur/daad/2100844 .    
14.10.2021
Zanima te odlazak na Erasmus+, a ne znaš dovoljno? Želiš vidjeti koje se sve prilike nude te poslušati iskustva svojih kolega koji su se već odvažili na ovu avanturu? Možda te je strah i potreban ti je samo mali poticaj i ohrabrenje? ESN Split u povodu Erasmus dana koji se održavaju u periodu od 14. do 16. listopada daje odgovore na sva tvoja pitanja. Volonteri te čekaju na info štandu sa promotivnim materijalima i svojim iskustvima: 14.10. Sveučilišna knjižnica 11-14h 15.10. Sveučilišna knjižnica 11-15h 16.10. Dioklecijanova palača 11-14h Saznaj sve što te zanima da bi se odvažio/la na ovaj veliki korak koji ti može promijeniti život! Kontakt:  Facebook  i  Instagram  ESN-a Split Ana Batinić -  culture@esnsplit.com Ana Batinić Culture and Mobility Officer culture@esnsplit.com  +385 98 131 1468
08.10.2021
Počasni konzul Republike Koreje izv. prof.  dr.sc . Damir Primorac bio je dana 08. listopada 2021. u radnom posjetu Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Splitu. Tom prigodom su počasnom konzulu dekanica izv. prof.  dr.sc . Gloria Vickov i prodekanica izv. prof. dr. sc. Antonela Marić predstavile dosadašnje rezultate rada  Centra za komparativne i korejske studije   http://crosscultural-korean.ffst.hr/  kao i brojne aktivnosti Centra.  Počasni konzul se uvjerio u ugodno radno ozračje te izrazio zadovoljstvo činjenicom što Filozofski fakultet prepoznaje važnost i podupire rad Centra. Osim vrijednog časopisa za kroskulturalne studije, poseban zamašnjak radu Centra predstavlja i tečaj korejskog jezika i kulture. Ohrabruje sve veći broj polaznika tečaja korejskog jezika i kulture koji Filozofski fakultet organizira u sklopu rada Centra   https://www.ffst.unist.hr/za_studente?@=22rku#news_76833  , a koji ove godine započinje 25. listopada 2021. Dogovorena je daljnja suradnja i buduće zajedničko djelovanje, posebno na promicanju korejske kulture i filma te moguća suradnja u izradi novog studijskog programa.  
06.10.2021
Gostujući profesor dr. sc.  Jiří  Hrabal  (Sveučilište u Olomoucu) održat će predavanja u sklopu mobilnosti Erasmus+ 7. listopada 2021.:   Što (sve) znaju pripovjedači?  (8.15, P7) Češki putopisi iz Kraljevine Dalmacije  (9.45, P7)   Gostujuća predavanja u sklopu su redovne nastave izv. prof. dr. sc. Jagode Granić na Odsjeku za hrvatski jezik i književnost, a u okviru programa Erasmus+ KA103.
30.09.2021
Njegova ekselencija Ilan Mor, veleposlanik države Izrael u Hrvatskoj, posjetio je dana 30. rujna 2021. Filozofski fakultet u Splitu. U ime Filozofskog fakulteta, veleposlanika Mora je pozdravila dekanica izv. prof.dr.sc.  Gloria Vickov, u nazočnosti prodekanice izv. prof. dr. sc.  Antonele Marić.    
28.09.2021
Otvoren je CEEPUS natječaj za odlazne i dolazne mobilnosti u ljetnom semestru akademske godine 2021./2022.! Natječaj za mrežne mobilnosti u ljetnom semestru: prijave je potrebno podnijeti do 31. listopada. Što su mrežne mobilnosti i tko se može prijaviti pročitajte  ovdje .  Natječaj za "freemover" (izvanmrežne) mobilnosti u ljetnom semestru: otvoren tijekom studenoga (do 30. studenog).  Na "freemover" mobilnost mogu se također prijaviti svi oni čija visoka učilišta jesu dio mreže no ustanova za koju se žele prijaviti nije u istoj mreži. Natječaj za  odlazne  mobilnosti u zimskom semestru (unutar i izvan CEEPUS mreža)  službeno je završen tijekom lipnja i srpnja. Budući da neke države odobravaju i naknade prijave, zainteresirane kandidate upućujemo da se izravno obrate nacionalom uredu u zemlji u kojoj žele ostvariti mobilnost. Kontakti nacionalnih ureda, kao i osnovne informacije o visini stipendija dostupni su  ovdje. Pojedine države koje sudjeluju u CEEPUS-u omogućile su sudjelovanje u virtualnim i kombiniranim mobilnostima dolaznim stipendistima svih kategorija (studentima i nastavnom osoblju). Riječ je o sljedećim državama: 1. Češka -  omogućeno je sudjelovanje u virtualnim i kombiniranim mobilnostima tijekom cijele akademske godine.  2. Poljska - omogućeno je sudjelovanje u virtualnim i kombiniranim mobilnostima tijekom cijele akademske godine. 3. Mađarska - omogućeno je sudjelovanje u virtualnim i kombiniranim mobilnostima do kraja zimskog semestra. 4. Srbija - omogućeno je sudjelovanje u kombiniranim mobilnostima (kombinaciji fizičkih i virtualnih mobilnosti) tijekom cijele akademske godine Više informacija na https://www.mobilnost.hr/hr/sadrzaj/programi/ceepus/kako-sudjelovati-u-ceepus-u/
01.09.2021
  U sklopu programa Erasmus+, kolegica Maja Ljubičić-Kukavica , tajnica i Erasmus koordinatorica na doktorskom studiju filozofije na Sveučilištu Goethe u Frankfurtu, došla je u radni posjet Filozofskom fakultetu radi pripreme ugovora o zajedničkom bi-nacionalnom doktoratu iz područja filozofije. Tijekom boravka na našem fakultetu, kolegica se upoznala sa strukturom i procedurama doktorskog studija na Filozofskom fakultetu u Splitu te je ujedno predstavila organizaciju i procedure doktorskog studija na Goetheovom sveučilištu u Frankfurtu. Na sastanku s prodekanicom za znanost i međunarodnu suradnju, izv. prof. dr.sc. Antonelom Marić te voditeljicom  (dr.sc. Marina Marasović-Alujević), i profesorima  doktorskog studija (prof.dr.sc. Hrvoje Relja i izv. prof.dr.sc. Marita Brčić-Kuljiš) dogovorena je priprema ugovora o bi-nacionalnom doktoratu (co-tutelle) iz područja filozofije.       
17.08.2021
Konfucijev institut Sveučilišta u Zagrebu upisuje nove polaznike na besplatan online tečaj kineskog jezika za početnike. Za upis je potrebno pristupiti motivacijskom ispitu koji će se održati u ponedjeljak 6. rujna 2021. u 18 sati. Prijave za motivacijski ispit počinju u petak 23. srpnja 2021. u 10 sati i završavaju 22. kolovoza 2021. u 22 sata. Prijaviti se možete isključivo putem online obrasca . Profesori Konfucijeva instituta Sveučilišta u Zagrebu su izvorni kineski govornici, a nastava se provodi na engleskom jeziku. Upisujemo punoljetne osobe s osnovnim znanjem engleskog jezika. Tečaj počinje 13. rujna 2021. i završava 28. siječnja 2022. Po završetku tečaja, Institut će polaznicima izdati potvrdu o uspješno završenom početnom stupnju kineskog jezika. Klikni za više informacija o prijavama i upisima.     *** Već posjedujete određeno znanje kineskog jezika i ne smatrate se početnikom? Pošaljite nam e-poruku naziva „Nisam početnik“ sa svojim kontakt podacima (ime i prezime, datum i godina rođenja, broj mobitela) na upisi@unizg.hr .  Krajem kolovoza 2021. kontaktirat će vas djelatnici Instituta s kojima ćete dogovoriti termin provjere vašeg znanja kineskog jezika.    Kontakt osoba: Jelena Vrhovski, Odnosi s javnošću Telefon: +385 1 4843 601 / Mobitel: +385 99 4922 785 / E-adresa: jvrhovski@unizg.hr  
28.06.2021
Natječaj za mobilnost osoblja u okviru Erasmus+ programa (sredstva iz natječajne godine 2020.) ostaje otvoren do isteka sredstava ili do 31.03.2022.  Mobilnosti se mogu iskoristiti do 31.5.2022. Lista odabranih kandidata objavljuje se jednom mjesečno, u pravilu najkasnije do 20. u mjesecu, a temeljem prijava predanih u prethodnom mjesecu. Nastavno i nenastavno osoblje u istoj natječajnoj godini (2020.) može iskoristiti najviše tri mobilnosti u okviru Erasmus+ programa (dvije mobilnosti u okviru Suradnje među programskim državama (KA103) te jednu u okviru Suradnje između programskih i partnerskih država (KA107)). Od ovog pravila isključuju se članovi uprava te Erasmus koordinatori i ECTS povjerenici Sveučilišta i njegovih sastavnica. Tekst Natječaja i natječajna dokumentacija .
28.06.2021
Sveučilište u Vilniusu organizira  Staff Training   u prosincu 2021. na temu kreativnosti, horizontalnog mišljenja, paralelnog mišljenja,  3D didaktike … Više informacija možete pročitati  ovdje . Zainteresirani zaposlenici trebaju se prijaviti organizatoru do 30.09. , a potom za stipendiju Erasmus+ na  stalno otvoreni natječaj  Sveučilišta u Splitu (do iscrpljenja sredstava)
28.06.2021
Sveučilište u Splitu objavilo je  Natječaj za mobilnost studenata u svrhu studija u okviru programa Erasmus+ u akademskoj godini 2021./2022.  (ljetni semestar) – Natječajna godina 2021. Rok za prijavu:  20. rujna 2021. Natječajna dokuemntacija nalazi se na niže navedenoj poveznici: https://bit.ly/3gy5XCN