MENU
021 32 92 84

Poljička cesta 35, Split

MENU

Centar za transdisciplinarna istraživanja i promicanje kulture zdravlja

Dobrodošli na stranice

Centra za transdisciplinarna istraživanja i promociju kulture zdravlja

Filozofskog fakulteta u Splitu

Poljička cesta 35
21 000 Split

Voditeljica Centra
 prof. dr. sc. Sanja Stanić
sstanic@ffst.hr

Tajnica Centra
Doris Žuro, mag. sociologije
dzuro@ffst.hr

 

Vijeće Centra

prof.dr.sc. Sanja Stanić

izv.prof.dr.sc. Antonela Marić

dr.sc. Mila Bulić

 

Članovi Centra

Ivana Vladušić, mag. soc.

Matea Čular, univ.bacc.soc.

Stana Kožul, univ.bacc.soc.

 

O CENTRU

Centar za transdisciplinarna istraživanja i promicanje kulture zdravlja ustanovljen je 18. svibnja 2022. godine, kao zasebna ustrojbena jedinica Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Splitu.

Pandemijsko razdoblje se odrazilo na zdravlje velikog dijela, osobito mlade, populacije, intenzivirajući postojeće ili izazivajući nove probleme, što postavlja snažne izazove pred društvo. Osnutak Centra je potaknut idejom i željom da se akademska zajednica, kako sastavnica Sveučilišta u Splitu, tako i međusveučilišne suradnje u zemlji i inozemstvu, uključi u istraživačke i promotivne aktivnosti usmjerene na smanjenje zdravstvenih nejednakosti i negativnih efekata pandemijskog razdoblja te ka unapređenju kulture zdravlja i afirmaciji zdravih životnih stilova među studentima, ali i u široj društvenoj zajednici.

Posebnost Centra je trandisciplinarnost kao integriranje i nadilaženje specifičnih perspektiva pojedinih disciplina, uz istodobno korištenje pristupa, metoda i alata svake pojedine discipline, čime se postiže sveobuhvatno sagledavanje problema kao i spektar mjera s ciljem njegova ublažavanja. Aktivnosti Centra su mnogobrojne, uz središnji oslonac na istraživanjima i promociji.  

 


Repozitorij

01.12.2022

NAJAVA OKRUGLOG STOLA I PANEL RASPRAVE O MENTALNOM ZDRAVLJU MLADIH "JESU LI BLAGDANI SVIMA SRETNI?"

U okviru manifestacije Advent na Filozofskom, održat će se okrugli stol pod naslovom "Jesu li blagdani svima sretni? Okrugli stol i panel rasprava o mentalnom zdravlju mladih“. Okrugli stol će biti 14. 12. 2022., u 12.00 sati na Filozofskom fakultetu u Splitu.

Cilj okruglog stola je sagledati mentalno zdravlje iz različitih znanstvenih perspektiva s naglaskom na mentalnom zdravlju kao društvenom fenomenu.

Organizatori su Centar za transdisciplinarna istraživanja i promociju kulture zdravlja, Odsjek za psihologiju i Odsjek za rani i predškolski odgoj i obrazovanje.

Okrugli stol će otvoriti izv.prof.dr.sc. Ina Reić Ercegovac, prodekanica za nastavu i studentska pitanja. Na Okruglom stolu će sudjelovati Đordana Barbarić, udruga MoSt, dr. sc. Varja Đogaš, dr. med., Medicinski fakultet u Splitu, doc. dr sc. Katija Kalebić Jakupčević, Filozofski fakultet u Splitu, dr. sc. Toni Maglica, Filozofski fakultet u Splitu, prof. dr. sc. Sanja Stanić, Filozofski fakultet u Splitu, don Ivan Terze, svećenik, prof. dr. sc. fra Ante Vučković, Katolički bogoslovni fakultet u Splitu. Moderatorica će biti mag. soc. Doris Žuro, tajnica Centra za transdisciplinarna istraživanja i promociju kulture zdravlja. U organizaqciji i tijeku Okruglog stola pomoći će mag. soc. Ivana Vladušić.

Popis obavijesti