Centar za savjetovanje studenata

 

adresa: Poljička cesta 35, Split
savjetovanje@ffst.hr

v.d. voditeljica Centra
prof. dr. sc. Maja Ljubetić

Administrativna potpora Centra
Vesna Matijaš Rakonjac, dipl. iur.

 

Centar za savjetovanje studenata Filozofskog fakulteta studentima Sveučilišta u Splitu pruža usluge individualnog savjetovanja, odnosno pomoć u rješavanju osobnih poteškoća i unaprjeđivanju kvalitete života. Također, Centar organizira i aktivnosti grupnog savjetovanja, javna predavanja, tribine, tematske radionice i treninge posvećene unaprjeđenju akademskih i životnih vještina kao i psihoedukativne tečajeve i edukacije. 


SAVJETODAVNE AKTIVNOSTI

Centar za savjetovanje studenata Filozofskog fakulteta studentima Sveučilišta u Splitu pruža usluge individualnog i grupnog savjetovanja s ciljem pružanja pomoći i podrške studentima u rješavanju osobnih teškoća, postizanju akademskih uspjeha, povećanju efikasnosti studiranja i unaprjeđenju kvalitete života.  Usluge individualnog savjetovanja pri Centru su besplatne, a svim korisnicima usluga individualnog savjetovanja jamčimo povjerljivost.


EDUKATIVNE AKTIVNOSTI

Centar za savjetovanje studenata organizira brojne edukativne aktivnosti koje uključuju javna predavanja, tribine, tematske radionice i treninge posvećene unaprjeđenju akademskih i životnih vještina kao i psihoedukativne tečajeve i edukacije. 


ČLANOVI CENTRA

izv. prof. dr. sc. Vesna Antičević
Zlatko Bajić, mag. psych.
Bruno Barać, mag. psych.
prof. dr. sc. Ivana Batarelo Kokić
Marija Biuk, prof. psih.
dr. sc. Dolores Britvić
izv. prof. dr. sc. Andreja Bubić
Ivan Buljan, prof. psih.
izv. prof. dr. sc. Darko Hren
izv. prof. dr. sc. Tonća Jukić
dr. sc. Katija Kalebić Jakupčević, spec. klin. psi.
izv. prof. dr. sc. Goran Kardum
doc. dr. sc. Morana Koludrović
prof. dr. sc. Maja Ljubetić
Toni Maglica, prof. def., soc. ped.
doc. dr. sc. Anita Mandarić Vukušić
Mara Marasović, dipl. ped.
dr. sc. Irena Mišetić
prof.dr.sc. Mirjana Nazor
mr. spec. Žana Pavlović
Antonela Peroš, dipl. psih.
Marijana Petrić Maršić, dipl.psih.
Neda Pleić, prof. psih.
izv. prof. dr. sc. Ina Reić Ercegovac
Nelija Rudolfi, prof. psih.
doc. dr. sc. Esmeralda Sunko
Petra Katavić, nasl. asist.


Obavijesti
S velikom tugom opraštamo se od dugogodišnje voditeljice Centra za savjetovanje studenata pri Filozofskom fakultetu u Splitu, kolegice i suradnice, drage nam Andreje. Ostajemo zahvalni za sve što je prof.dr.sc. Andreja Bubić napravila za naš Centar, a čime nas je obvezala da nastavimo i ne posustajemo. Počivala u miru. Članovi i članice Centra za savjetovanje studenata pri Filozofskom fakultetu u Splitu  
Radionica Tehnike opuštanja
Radionica Tehnike opuštanja Povećana razina stresa izazvana stalnim brigama o problemima može imati negativne posljedice i na tijelo i na psihološko stanje. Uz standardne izazove studentskog života, neizvjesnost i okolnosti vezane uz korona pandemiju rijetke ostavljaju ravnodušnima dižući stres na još višu razinu. Na žalost, najčešće ne možemo ukloniti izvore stresa, ali možemo promijeniti način na koji se nosimo s njim. Istraživanja su pokazala da samo nekoliko minuta odmora i relaksacije, u periodima tijekom radnog dana, bitno smanjuje umor i pomaže uspješnom držanju stresa po kontrolom. Slijedom navedenog, osmislili smo radionicu u kojoj ćemo vas provesti kroz nekoliko najpoznatijih tehnika za opuštanje, koje čete lako moći savladati i primjenjivati kasnije u svakodnevnici. Aktivnost je namijenjena studentima i zaposlenicima Sveučilišta u Splitu. Zbog epidemioloških mjera i interaktivnosti predavanja broj sudionika je ograničen i obavezne su prijave na: savjetovanje@unist.hr. Voditeljica radionice je Antonia Peroš, mag.psych., voditeljica Ureda za upravljanje karijerama Sveučilišta u Splitu. U okviru svog radnog mjesta niz godina savjetuje studente te organizira i vodi radionice na temu upravljanja karijerama, komunikacijskih vještina, upravljanja stresom i poticanja mentalnog zdravlja i sl.