Metodologija znanstvenog rada
Šifra: 88109
ECTS: 1.0
Nositelji: dr. sc. Aleksandar Jakir , prof.
Prijava ispita: Studomat
Opterećenje:

1. komponenta

Vrsta nastaveUkupno
Metodičke vježbe 15
Predavanja 15
* Opterećenje je izraženo u školskim satima (1 školski sat = 45 minuta)
Opis predmeta:
Organizacija vlastite vrhovne uprave u civilnoj Hrvatskoj i Slavoniji 1848.-1850.: Prvi hrvatski građanski sabor 1848. god.; Bansko vijeće: osnutak, struktura, status. Struktura i položaj javne uprave nakon oktroiranog ustava iz 1849. god. Nadležnost ministarstva unutarnjih poslova i ostalih bečkih ministarstava te njihovih organa u Hrvatskoj i Slavoniji. Apsolutistički upravni aparat 1854.-1861. god. Privremena državna uprava 1861.-1869.: Listopadska diploma i formiranje Hrvatskoga dvorskog dikasterija; Veljački patent i novi upravni ustroj u Hrvatskoj i Slavoniji na njegovu temelju. Uređenje Vojne krajine: od ukidanja kantonalnoga sustava 1800. do završnog oblika uređenja Vojne krajine 1850.-1871. god. Organizacija državne uprave i pravosuđa u Dalmaciji i Istri do 1861. god. Pozadina Austro-ugarske nagodbe 1867. god. Rijeka, njezin status i njezina uprava do Hrvatsko-ugarske nagodbe 1868. god.
Literatura:
  1. I. Beuc, Povijest institucija državne vlasti Kraljevine Hrvatske, Slavonije i Dalmacije, Zagreb, 1985; V. Maštrović, Razvoj sudstva u Dalmaciji u XIX. stoljeću, Zagreb, 1959. I. Perić, Dalmatinski sabor, 1861.-1912. (1918.), Zadar, 1978; Rijeka, Zbornik radova, Zagreb 1953; B. Stulli, Istarsko okružje 1825.-1860., Pazin ? Rijeka, 1984; M. Valentić, Vojna krajina i pitanje njezina sjedinjenja s Hrvatskom, 1849.-1881., Zagreb, 1981.
4. semestar
Obavezni predmet - Redovni studij - Povijest (nastavnički smjer)
Termini konzultacija:
Obavijesti

Drage kolegice i kolege,

 

zamoljen sam od naše kolegice iz Centra za savjetovanje Fakulteta da podijelim s vama ove dvije informacije vezane uz trenutne aktivnosti našeg Centra, a koji su potaknuti trenutnom situacijom s virusom COVID-19. Aktivnosti su dostupne svim zaposlenicima kao i studentima Fakulteta.

Naime, trenutna situacija mnogima izaziva strah i anksioznost s kojima se ponekad teško nositi, pogotovo ako se nađete pod mjerama samoizolacije. S obzirom na to, ovim putem pozivamo studentice i studente, kao i zaposlenice i zaposlenike Fakulteta kojima aktualna situacija izaziva značajnu nelagodu i strah da se jave na e-mail savjetovanje@ffst.hr putem kojeg možete dobiti neke osnovne savjete za nošenje s ovim doživljajima. Osim putem maila, radnim se danom u razdoblju od 10-14h možete javiti i na telefon 091 443 3935.

 

Također, od ponedjeljka, 30.03.2020. Savjetovalište FFST-a će svim zaposlenicima i studentima ponuditi svakodnevne vježbe opuštanja i usmjerene pažnje.
Što? Jednostavne vođene vježbe opuštanja i usmjerene pažnje; nije potrebno prethodno iskustvo ni znanje.
Kada? Radnim danom od 18 do 18:30h (najbolje se uključiti nekoliko minuta ranije).
Gdje? Putem aplikacije Google Meet na poveznici koju ćemo poslati u ponedjeljak.
Kako? Po mogućnosti u mirnom okruženju i u ugodnoj odjeći.
Tko? Uključiti se može bilo tko s adresom @ffst.hr; vodi D.Hren.
Zašto? Kao podrška u trenutnom razdoblju neizvjesnosti; kao dodatna mogućnost održavanja "mentalne higijene". 

 

Ako Vam trenutna situacija izaziva pojačanu nelagodu s kojom se teško nosite, slobodno se javite, i više ste nego dobrodošli. 

Bilo kako bilo, želim Vam puno zdravlja u danima koji dolaze. 

 

Puno pozdrava

Objavljeno: 27. 3. 2020. u 10:01
Aleksandar Jakir

Google Classroom - VAŽNA OBAVIJEST

Poštovane i drage kolegice i kolege,

kao što sam to najavio u srijedu na online nastavi, preko servisa Google Classroom (naći ćete program gdje je i program Google Meet, preko polja s devet točkica) kreirao sam kolegij Metodologija znanstvenog rada, i molim vas da se prijavite preko šifre

xsilkbp

(preko "join class" će vas pitati taj "class code). Pored naše online nastave tu ću moći postavljati materijale i zadatke, a osmislit ću i način da preko toga provedemo kolokvij. Ukoliko se pojave probleme kod prijavljivanja javite se.

Srdačno,

Aleksandar Jakir

Objavljeno: 27. 3. 2020. u 09:50
Uređeno: 27. 3. 2020. u 09:51
Aleksandar Jakir

Poštovane kolegice i kolege,

 

nadam se da ovoga tjedna neće biti tehničkih problema, i da ćete moći pratiti online predavanje putem aplikacije Google Meet na koju vas molim da se logirate u 13.15 za vrijeme našega kolegija. Podsjećam na svoje korisničko ime - ffst-ajakir

Srdačan pozdrav,

 

Aleksandar Jakir

 

PS: Danas ću govoriti o tezama u članku Zdenka Janeković-Römer: Povijesna spoznaja i metodologija povijesti u postmoderni, objavljen u:

Radovi : Radovi Zavoda za hrvatsku povijest Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Vol. 32-33 No. 1, 2000.

 

Puni tekst: hrvatski, pdf (3 MB) str. 203-221

Hrčak ID: 49710

URI

Objavljeno: 25. 3. 2020. u 08:28
Aleksandar Jakir

Dragi kolegice i kolege,

očito se pojavio ozbilniji problem s internetskim signalom (a možda se radi i o preopterećenosti mreže), tako da ćemo u skladu s onom nardonom izrekom da se prvi mačići u vodu bacaju morati zaključiti da nam prvi pokušaj online nastave, eto, nije uspio na ovom kolegiju. Na drugom kolegiju jutros sve je savršeno funkcioniralo, a u prvi mah mi se bilo učinilo da smo se dobro čuli, ali onda su se, na žalost, tehnički problemi pokazali nepremostivima...nadajmo se da će sljedeći tjedan biti bolje! Inače, uvijek Vam, naravno, stojim na raspolaganju putem e-maila. 

Ono što sam inačle danas uglavnom htio reći na predavanju naći ćete u spomenuttom dilomskom radu Josipa Dročića: Metode povijesne znanosti ... U prvom dijelu rada se obrazlaţu pojmovi znanost, metodologija, metodika i metoda. Dostupno preko poveznica

Metode povijesne znanosti - FFOS-repozitorij

repozitorij.ffos.hr › object › ffos:1134 › preview

 

Srdačan pozdrav,

 

Aleksandar Jakir

 

 

Objavljeno: 18. 3. 2020. u 13:52
Aleksandar Jakir

Poštovani i dragi kolegice i kolege,

očito je došlo do tehničkih problema. Molim Vas da se još jednom pokušate logirati na online nastavu.

Srdačno,

AJ

Objavljeno: 18. 3. 2020. u 13:35
Aleksandar Jakir

Poštovane kolegice i kolege,

 

podsjećam na svoje korisničko ime na platformi Google Meet (ffst-ajakir) gdje se, nadam se, vidimo i čujemo za pola sata.

 

Koristim priliku da Vam skrenem pozornost i na činjenicu (što je i zaključak diplomskog rada Josipa Dročića na temu "Metode povijesne znanosti", o kojemu sam prošli put govorio i koji ćete lako naći na webu, da se

- povijesna znanost u svojim istraţivanjima uglavnom koristi opće metode znanstvenog rada te da

- povijesna znanost nema mnogo svojih vlastitih metoda, nego ih uglavnom „posuđuje“ od drugih znanosti.

Svaka je znanost proces koji se konstantno odvija kroz znanstveno-istraţivački rad. Kako se mijenja znanost, tako se mijenjaju i kategorizacije. One nisu stalne i zadane, aksiomi ili temeljne istine, one su jednostavno misaone konstrukcije koje su privremene i promjenjive, prilagodljive novim okolnostima znanstvenog rada i novim znanostima i znanstvenim otkrićima. Kako bi se mogli znanstveno analizirati rezultati historiografije potrebno je dobro poznavati određene povijesne procese, te razvoj povijesne znanosti u cjelini..

Kritičkom analizom znanstvenih rezultata, problema i metoda povijesnoj znanosti se osigurava obilježje znanstvenosti. Povijesna znanost se u konačnici mora držati svojih trajnih vrijednosti, stručnosti i odgovornosti znanstvenika istraţivača, te primjeni primjerenih metoda u svom predmetu istraţivanja.

Objavljeno: 18. 3. 2020. u 12:47
Aleksandar Jakir

Poštovane i drage kolegice i kolege,

 

moje će kosničko ime na platformi Google Meet sutra i ubuduće biti

 

ffst-ajakir

 

Ovom prilikom napominjem da se prikazuje koliko studenata prati/sluša izlaganje (i koji su to studenti). Preko opcije Chat ćemo moći i razgoivarati odn. moći ćete postavljati pitanja. Valjda će sve funkcionirati.

Srdačan pozdrav,

 

Aleksandar Jakir

Objavljeno: 17. 3. 2020. u 12:07
Aleksandar Jakir

Poštovane kolegice i kolege, 

predlažem da sutrau terminu regularne nastave isprobamo kako nastava funkcionira putem aplikacije Google Meet,

Ukoliko se jave problemi s povezivanjem na Google Meet, razlog može biti sljedeći:

1. Da bi koristili Google Meet uslugu morate se prijaviti na Google stranici (https://www.google.hr/) koristeći fakultetsku e-mail adresu elektroničke pošte korisnik@ffst.hr. Nakon toga se pristupi ikoni za Meet.  Moguće je i direktno pristupiti Google Meet usluzi na stranici https://meet.google.com .

2.  Stranici Google Meet moguće je pristupiti i preko naših mrežnih stranica, na naslovnici gdje su uputstva za korištenje Google Meet usluge ili na stranici https://www.ffst.unist.hr/online-servisi/gsuite/  .

Preduvjet je da se prijavite s korisnik@ffst.hr računom, odnoso da su u GSuite sustavu.

Ako koristie Gmail (a domena ffst.hr se sada služi ovim sustavom) , onda ne bi trebalo biti prepreka za korištenje Google Meet-a  https://meet.google.com .

U slučaju nekih drugih poteškoća s korištenjem alata Google Meet i Google Classroom, molimo uputiti pitanje na mail adresu racunski@ffst.hr

Lijep pozdrav i do sutra u virtualnoj učionici,

Aleksandar Jakir

Objavljeno: 17. 3. 2020. u 10:52
Aleksandar Jakir

Poštovane i drage kolegice i kolege,

kao što to zasigurno već znate, a u svrhu prevencije i sprečavanja širenja koronavirusa:

1.       prestaje i odgađa se za naredna dva tjedna izvođenje direktne nastave i učenje u Knjižnici

2.       nastava će se tijekom naredna dva tjedna odvijati online, odnosno, putem raspoloživih komunikacijskih kanala, a o čemu će nastavnici biti detaljno obaviješteni u zasebnom mailu

3.       nastavnicima se preporučuje da sve konzultacije i dogovore sa studentima do daljnjeg obavljaju od kuće elektronskom poštom

Preko našeg intraneta postavit ću materijale za naš kolegij, a dodatno se možete prijaviti u svoj Google račun s fakultetskim @ffst.hr podacima u aplikaciju Meet, ukoliko želite sudjelovati na on-line nastavi u terminu našeg kolegija. Prijavljujete se na sljedeći način:

U gornjem kutu pritisnete 9 točkica (izbornik Google aplikacija).
Izaberite aplikaciju Meet
Izaberite Join or start a meeting
Kao student ovdje upišete kod koji se sastoji od ffst-korisničko ime nastavnika (npr. ffst-slaven). Taj kod možete uvijek koristiti kad želite sudjelovati u on-line nastavi tog nastavnika. Nastavnik vas također može obavijestiti o kodu putem Intraneta na stranici predmeta.
Da bi vas ostali sudionici u nastavi mogli čuli morate imati mikrofon (on može biti ugrađen u laptop ili za PC morate imati mikrofon sa slušalicama ili kameru koja ima mikrofon). Isključite kameru, ako ne želite da vas vide, i obavezno isključite mikrofon koji će te koristiti samo po potrebi kada to od vas nastavnik zatraži. Zatim kliknete na Join now i pričekate dok nastavnik ne počne sa nastavom.
Možete koristiti i Chat opciju za razgovor sa ostalim sudionicima.
Prikazuje se tko sudjeluje u on-line nastavi.
Pritiskom na slušalicu isključujete se iz Google Meet sesije.

Vidjet ćemo kako će to sve funkcionirati. U svakom slučaju neće biti na odmet ako ovo vrijeme koristite za čitanje. Napominjem da se s dobrim razlozima preporučuje da se u naredna dva tjedna socijalni kontakti smanje na najnužniju mjeru, Kao što to iz povijesti znamo, prošle su i gore stvari, pa će i ovo proći!

Srdačan pozdrav, Vaš profesor na predmetu metodologija povijesnih znanosti

Aleksandar Jakir

Objavljeno: 16. 3. 2020. u 12:59
Aleksandar Jakir

Drage kolegice i kolege,

proslijeđujem raspored predavanja i radionica koje je Centar za savjetovanje studenata ove godine pripremio za studente koji izrađuju diplomske radove. Možda bi to nekima moglo biti od koristi?

Anita Mandarić Vukušić: Odabir teme diplomskog rada u skladu s vlastitim profesionalnim interesima i ciljevima
srijeda, 11.3. u 16h, dvorana P11


Sani Kunac: Metodologija istraživanja u izradi diplomskog rada
srijeda, 18.3. u 16h, dvorana P11


Ina Reić Ercegovac: Organizacija diplomskog rada
utorak, 24.3. u 15h, dvorana P11


Andreja Bubić: Analiza podataka i izvještavanje o rezultatima
petak, 3.4. u 10,15h, dvorana P11


Bruno Barać: Provedba statističkih analiza i interpretacija rezultata
srijeda, 8.4. u 9,45h, dvorana P11


Lada Maleš: Oblikovanje diplomskog rada
srijeda, 15.4. u 9,45h, dvorana P11


Josip Lasić: Jezične i stilske osobitosti diplomskog rada
utorak, 21.4. u 14h, dvorana P11


Žana Pavlović: Prezentacijske vještine
ponedjeljak, 4.5. u 10,30h, dvorana P9


Marita Brčić Kuljiš: Poštivanje etičkih načela u izradi diplomskog rada
utorak, 12.5. u 17h, dvorana P11

Lijepi pozdrav,

AJ

Objavljeno: 9. 3. 2020. u 18:37
Aleksandar Jakir

Appleby, J., Hunt, L., Jacob, M.: Telling the truth about history. The Postmodern History Reader, ed. Keith Jenkins, Routledge, London-New York, 1997, 209-218.

Bertoša, M., Izazovi povijesnog zanata: lokalna povijest i sveopći modeli, Zagreb, Izdanja Antibarbarus, 2002.

Bloch, Marc, Apologija historije ili zanat povjesničara, Srednja Europa, Zagreb, 2008.

Burke, P., Istorija i društvena teorija, Beograd, Equilibrium, 2002.

Burrow, J. W., Povijest povijesti: epovi, kronike, romanse I ispitivanje od Herodota I Tukidida do dvadesetog stoljeća, Zagreb, Algoritam, 2010.

Carr, Edward Hallett, Što je povijest, Srednja Europa, Zagreb, 2004.

Cvijović Javorina, Ivana, Oralna historija: problemi, mogućnosti i primjena među povjesničarima, Radovi, Vol. 44, Zagreb, 2012.

Dubić, Slavoljub, Uvođenje u znanstveni rad, Zavod za izdavanje udţbenika, Sarajevo, 1970.

Fogel, Robert William, Elton, Geoffrey Rudolph, Kojim putem do prošlosti: dva pogleda na povijest, Ibis, Zagreb, 2002.

Gačić, Milica, Pisanje znanstvenih i stručnih radova, Školska knjiga, Zagreb, 2012.

Gadamer, Hans Georg: Istina i metoda. Osnove filozofske hermeneutike. Veselin Masleša, Sarajevo 1978.

Gross, Mirjana, Historijska znanost: razvoj, oblik i smjerovi, Institut za hrvatsku povijest, Zagreb, Centar za povijesne znanosti, 1976.

Gross, Mirjana, Suvremena historiografija, Novi Liber, Zagreb, 1996.

Gross, Mirjana, Dekonstrukcija historije ili svijet bez prošlosti, Historijski zbornik, god. LXII, br. 1, Zagreb, 2009., 165-194.

Ivić, Nenad, Domišljanje prošlosti. Kako je trinaestostoljetni splitski arhiđakon Toma napravio svoju Salonitansku historiju, Zagreb, 1992.

Janeković-Römer, Zdenka, Povijesna spoznaja i metodologija povijesti u postmoderni, Radovi (Zavod za hrvatsku povijest) 32/33 (1999/2000), 203-220.

Jenkins, Keith, Promišljanje historije, Srednja Europa, Zagreb, 2008.

Kniewald, Jasna, Metodika znanstvenog rada, MULTIGRAF, Zagreb, 1993.

Korunić, Petar, Povijesna struka i kritika hrvatske historiografije danas, Radovi, Vol. 31, No. 1, Zagreb, 1999.

Lauc, Davor, Vitek, Darko, Logika i povijesne znanosti - problem rekonstrukcije obitelji na temelju matičnih knjiga, Povijesni prilozi, Vol. 39, Zagreb, 2010.

Lipovčan, Srećko (et. al.) ur., Hrvatska historiografija XX. stoljeća_ Između znanstvenih paradigmi i ideoloških zahtjeva, Zagreb, Institut društvenih znanosti „Ivo Pilar“, 2005.

Lorenz, Chris: Can histories be true? Narrativism, positivism, and the “metaphorical turn”, in: History and Theory 37, 3, 1998, 309-329.

Lyotard, J.F., Postmoderno stanje: izvještaj o znanju, Zagreb, Ibis grafika, 2005.

Mejovšek, Milko, Uvod u metode znanstvenog istraživanja u društvenim i humanističkim znanostima, Naklada Slap, Zagreb, 2003.

Milat, Josip, Osnove metodologije istraživanja, Školska knjiga, Zagreb, 2005.

Nikić, Andrija, Nastanak znanstvenog djela ili metodologija, Franjevačka knjiţnica i arhiv, Mostar, 2002.

Nikić, Andrija,Razvoj povijesne znanosti ili Uvod u povijest: za studente i znanstvenike, Mostar, Franjevačka knjiţnica i arhiv: Pedagoški fakultet, 2002.

Pomian, K., Povijest struktura, Scrinia Slavonica 5 (2005), 485-506.

Roksandić, Drago (ur.), Uvod u komparativnu historiju, Zagreb, Golden marketing – Tehnička knjga, 2004.

Skupina autora, Primjena metodologije stručnog i znanstvenog istraživanja, GRAFIKA, Osijek, 2000.

Vekarić, Nenad, Genealogija u službi onomastike, Folia Onomastica Croatica 12-13, Dubrovnik, 2004.

Vekarić, Nenad, Metoda reprezentativne kapi i genealoška metoda u povijesnoj demografiji, Povijesni prilozi, Vol. 39, Dubrovnik, 2010.

Vranješ-Šoljan, Boţena, Kvantitativne metode u povijesnim istraživanjima, Radovi, Vol. 15, Zagreb, 1982.

Vujević, Miroslav, Uvod u znanstveni rad, Školska knjiga, Zagreb, 2000.

Vukosav, Joško, Metodologija znanstvenih istraživanja, MUP, Zagreb, 2011.

Wassenbauer, Branko, Znanstveni i stručni rad, Veleučilište u Karlovcu, Karlovac, 2007.

Zelenika, Ratko, Znanost o znanosti, Ekonomski fakultet Rijeka, Rijeka, 2004.

Objavljeno: 4. 3. 2020. u 12:53
Aleksandar Jakir

Bertoša, M., Izazovi povijesnog zanata: lokalna povijest i sveopći modeli, Zagreb, Izdanja Antibarbarus, 2002.

Black, J., Izučavanje istorije, Beograd, Clio, 2007.

Bloch, Marc, Apologija historije ili zanat povjesničara, Srednja Europa, Zagreb, 2008.

Burke, P., Istorija i društvena teorija, Beograd, Equilibrium, 2002.

Burrow, J. W., Povijest povijesti: epovi, kronike, romanse I ispitivanje od Herodota I Tukidida do dvadesetog stoljeća, Zagreb, Algoritam, 2010.

Carr, Edward Hallett, Što je povijest, Srednja Europa, Zagreb, 2004.

Dubić, Slavoljub, Uvođenje u znanstveni rad, Zavod za izdavanje udţbenika, Sarajevo, 1970.

Fogel, Robert William, Elton, Geoffrey Rudolph, Kojim putem do prošlosti: dva pogleda na povijest, Ibis, Zagreb, 2002.

Gačić, Milica, Pisanje znanstvenih i stručnih radova, Školska knjiga, Zagreb, 2012.

Gross, Mirjana, Suvremena historiografija, Novi Liber, Zagreb, 1996.

Gross, Mirjana, Dekonstrukcija historije ili svijet bez prošlosti, Historijski zbornik, god. LXII, br. 1, Zagreb, 2009., 165-194.

Ivić, Nenad, Domišljanje prošlosti. Kako je trinaestostoljetni splitski arhiđakon Toma napravio svoju Salonitansku historiju, Zagreb, 1992.

Janeković-Römer, Zdenka, Povijesna spoznaja i metodologija povijesti u postmoderni, Radovi (Zavod za hrvatsku povijest) 32/33 (1999/2000), 203-220.

Jenkins, Keith, Promišljanje historije, Srednja Europa, Zagreb, 2008.

Kniewald, Jasna, Metodika znanstvenog rada, MULTIGRAF, Zagreb, 1993.

Korunić, Petar, Povijesna struka i kritika hrvatske historiografije danas, Radovi, Vol. 31, No. 1, Zagreb, 1999.

Lauc, Davor, Vitek, Darko, Logika i povijesne znanosti - problem rekonstrukcije obitelji na temelju matičnih knjiga, Povijesni prilozi, Vol. 39, Zagreb, 2010.

Lipovčan, Srećko (et. al.) ur., Hrvatska historiografija XX. stoljeća_ Između znanstvenih paradigmi i ideoloških zahtjeva, Zagreb, Institut društvenih znanosti „Ivo Pilar“, 2005.

Lyotard, J.F., Postmoderno stanje: izvještaj o znanju, Zagreb, Ibis grafika, 2005.

Mejovšek, Milko, Uvod u metode znanstvenog istraživanja u društvenim i humanističkim znanostima, Naklada Slap, Zagreb, 2003.

Milat, Josip, Osnove metodologije istraživanja, Školska knjiga, Zagreb, 2005.

Nikić, Andrija, Nastanak znanstvenog djela ili metodologija, Franjevačka knjiţnica i arhiv, Mostar, 2002.

Nikić, Andrija,Razvoj povijesne znanosti ili Uvod u povijest: za studente i znanstvenike, Mostar, Franjevačka knjiţnica i arhiv: Pedagoški fakultet, 2002.

Pomian, K., Povijest struktura, Scrinia Slavonica 5 (2005), 485-506.

Roksandić, Drago (ur.), Uvod u komparativnu historiju, Zagreb, Golden marketing – Tehnička knjga, 2004.

Skupina autora, Primjena metodologije stručnog i znanstvenog istraživanja, GRAFIKA, Osijek, 2000.

Šamić, Midhat, Kako nastaje naučno djelo, Svjetlost, Sarajevo, 1977.

Vekarić, Nenad, Genealogija u službi onomastike, Folia Onomastica Croatica 12-13, Dubrovnik, 2004.

Vekarić, Nenad, Metoda reprezentativne kapi i genealoška metoda u povijesnoj demografiji, Povijesni prilozi, Vol. 39, Dubrovnik, 2010.

Vranješ-Šoljan, Boţena, Kvantitativne metode u povijesnim istraživanjima, Radovi, Vol. 15, Zagreb, 1982.

Vujević, Miroslav, Uvod u znanstveni rad, Školska knjiga, Zagreb, 2000.

Vukosav, Joško, Metodologija znanstvenih istraživanja, MUP, Zagreb, 2011.

Wassenbauer, Branko, Znanstveni i stručni rad, Veleučilište u Karlovcu, Karlovac, 2007.

Zelenika, Ratko, Metodologija i tehnologija izrade znanstvenog i stručnog djela, Savremeno pakovanje, Beograd, 1988.

Zelenika, Ratko, Znanost o znanosti, Ekonomski fakultet Rijeka, Rijeka, 2004.

Ţugaj, Miroslav, Dumičić, Ksenija, Dušak, Vesna, Temelji znanstvenoistraživačkog rada, TIVA, Varaţdin, 2006.

Ţugaj, Miroslav, Osnove znanstvenog i stručnog rada, Tisak Zagreb, Samobor, 1989.

 

 

Objavljeno: 6. 3. 2019. u 15:33
Aleksandar Jakir

Nastava iz Metodologije znanstvenog rada održat će se u srijedu, 25.4. 2018. s početkom u 15.00 sati, u učionici U4.

 

Objavljeno: 20. 4. 2018. u 08:42
Lidija Abaz

Nastava iz Metodologije znanstvenog rada održat će se u petak, 9. 3. 2018. s početkom u 15.00 sati, u učionici U2.

Mole se studenti da sa sobom ponesu USB stick kako bi profesor mogao podijeliti nastavne materijale.

Objavljeno: 5. 3. 2018. u 13:25
Lidija Abaz
Forum
Sortiraj prema: naslovu | vremenu zadnjeg odgovora | vremenu otvaranja teme
Naslov Odgovori Zadnji odg.
Česta pitanja