Studenti

 

Molimo studente, da zbog primanja obavijesti iz predmeta koje studiraju, redovito provjeravaju fakultetski e-mail ili se prijavljuju na naše stranice radi čitanja istih, jer na novim web stranicama one nisu na naslovnici ili stranicama odsjeka, već na stranicama odgovarajućih predmeta.
Također molimo studente da nakon prijave u sustav čitaju obavijesti na INTRANETU (pojavljuje se u izborniku nakon prijave), kao što su Obavijesti studentima i Studentski intranet.


Repozitorij
Obavijesti
Na 7. sjednici Fakultetskog vijeća u akad. god. 2016./2017. održanoj 14. 2. 2017. godine donesen je Pravilnik o izmjenama i dopunama Pravilnika o diplomskom i završnom radu, kojim je propisano da su Izjava o akademskoj čestitosti   i Izjava o suglasnosti za korištenje autorskog djela sastavni dio svakog diplomskog, odnosno završnog rada koji se izrađuju na Filozofskom fakultetu u Splitu. Izjava o akademskoj čestitosti Izjava o suglasnosti za korištenje autorskog djela
Tim Srca izveo je aplikativno rješenje kojim se na lak i jednostavan način može generirati i ispisati elektronska potvrda o statusu studenta. Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta zatražilo je od Srca da u okviru aktivnosti oko izgradnje sustava  e-Građani izvede novu uslugu koja bi svim studentima omogućila da zatraže i dobiju dokument kojim se može dokazati studentski status sukladno evidenciji izdanih studentskih isprava.
U svim poslovnicama Splitske banke studenti za uplate na račun Filozofskog fakulteta u Splitu oslobođeni su plaćanja naknade.
Kao rezultat suradnje MZOS-a, Srca i tvrtke Microsoft Hrvatska, sva visoka učilišta, kao i sve obrazovne institucije, mogu koristiti besplatni programski paket Office 365 online, a uz to je svakom profesoru i studentu s javnih visokih učilišta i javnih znanstvenih instituta omogućena i instalacija alata Office 365 ProPlus na pet računala i mobilnih uređaja (tableta, pametnih telefona). Besplatan pristup alatima koji se nalaze u oblaku i pružaju mnoštvo funkcionalnosti vezano uz zajednički rad, moguć je uz korištenje elektroničkog identiteta u sustavu AAI@EduHr. Korištenjem Office 365 usluge, uz već poznate Office alate, studentima je, između ostalog, omogućeno i da 1 TB svojih podataka pohrane u oblaku, sinkroniziraju unesene promjene na različitim uređajima kao i korištenje brojnih platformi za komunikaciju i suradnju kao što su OneNote, Sharepoint online, Exchange Online, Skype for Business, Yammer, te standardne Office alate (Word, Excel, PowerPoint, Outlook), a sve to uz najviše standarde privatnosti i sigurnosti. Poveznica Microsoft Office portal: portal.office.com