MENU
021 32 92 84

Poljička cesta 35, Split

MENU

Repozitorij

14.10.2021

Natjecanje Dabar za studente - DabroStudent 2021

Dragi studenti i studentice,

natjecanje Dabar za studente pod nazivom DabroStudent 2021 organizira udruga Suradnici u učenju (https://ucitelji.hr/) i nastavna baza na Filozofskom fakultetu u Splitu, odsjek Učiteljski studij. 

Dabar (Bebras) je međunarodna inicijativa koja promiče informatiku i računalno razmišljanje među učiteljima, nastavnicima i učenicima, ali i u široj javnosti. Dabar natjecanje omogućava  sudjelovanje kroz online natjecanje koje se sastoji od niza izazovnih zadataka koje su napisali stručnjaci iz pedesetak zemalja. Iako se rješavanje zadataka temelji na informatici, zadaci se rješavaju i bez informatičkog predznanja (Suradnici u učenju, https://ucitelji.hr/). 

Pored natjecanja Dabar koje se organizira za učenike i učitelje, ove godine se isto organizira i za studente. Natjecanjem potičemo razvijanje računalnog razmišljanja, natjecateljski duh te promoviramo natjecanje Dabar koje će budući učitelji dalje promovirati među svojim učenicima. 

 „Dabar je više od natjecanja, Dabar je izazov“  

Pozivamo vas da u bilo koje vrijeme u razdoblju  2. - 7. studenoga 2021. godine sudjelujete na natjecanju Dabar.  

Pristup sustavu za natjecanje otvara se 2. studenoga na adresi https://bit.ly/DabroStudent2021 ,  a natjecanje je otvoreno za studente s aktivnim AAI@EduHr korisničkim računom. 

Zadatke s prethodnih natjecanja možete pogledati na adresi  https://bit.ly/Pseudo-Dabar.  

Vidimo se, zar ne? 

Popis obavijesti